Ždrijeb kvalifikacija EL-a: Hajduk izvukao velikana, Osijek protiv Maribora, a Rijeka sa Švicarcima

Grafika: Index

ODRŽAN je ždrijeb trećeg pretkola Europa lige za neprvake, a u njemu su se našla tri hrvatska kluba.

Hajduk ili Slavia iz Sofije, koji međusobno igraju u drugom pretkolu, igrat će protiv slovenskog Rudara iz Velenja ili rumunjske Steaue. Hajduk bi u trećem pretkolu bio domaćin u prvom susretu.

Rumunjski klub, europski prvak iz 1986. godine, prošle sezone je prošao skupinu Europa lige i zatim ispao od Lazija s ukupnih 5:2. Dobra vijest je što bi Hajduk u slučaju prolaska Steaue bio nositelj u play-offu.

Rudar je bio četvrta momčad u Sloveniji prošle sezone, a europsku sezonu je započeo pobjedama 7:0 i 3:0 protiv Tre Fiorija iz San Marina. Slovence vodi bivši Hajdukov trener Marijan Pušnik.

Rijeka može igrati protiv St. Gallena (Švicarska) ili Sarpsborga (Norveška), a Osijek ako prođe Glasgow Rangerse može igrati protiv Maribora (Slovenija) ili Chikhure (Gruzija). Rijeka će u prvom susretu biti gost, a Osijek bi bio domaćin.

Utakmice trećeg pretkola igraju se 9. i 16. kolovoza.

U 3. pretkolu za Europa ligu mogao bi se naći i zagrebački Dinamo, u slučaju poraza od izraelskog Hapoela u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. U tom slučaju Dinamu će za suparnika imati gubitnika dvoboja ciparskog Apoela i estonske Flore.

Pročitajte više