Vučemilović ipak neće ocjenjivati svog nećaka na utakmici Hajduka i Lokomotive

Foto: Hina, Dalmatinski portal

OD prvog dana bilo je jasno da ni poludirigirani ždrijeb sudaca koji je preko noći uveden ove zime, neće uvesti red na travnjake Prve HNL. Na prve probleme nije trebalo dugo čekati, a danas se ukazao novi već dobro poznati problem nepotizma u HNS-ovoj sudačkoj organizaciji.

Određeno je tako da utakmicu Lokomotiva - Hajduk koja se igra u petak, u 18 sati, sudi Ante Vučemilović Šimunović iz Osijeka, a delegat je također trebao biti Ante Vučemilović, istoimeni dopredsjednik HNS-a i dugogodišnji član sudačkih komisija. Kako je jedna od dužnosti delegata i ocjenjivanje sudaca utakmice, jasno je da bi se Vučemilović stariji našao u sukobu interesa jer bi ocjenjivao svog nećaka.



Ali ubrzo nakon što je objavljen popis sudaca, HNS-u je skrenuta pozornost na taj propust pa je brže-bolje izmijenjen i na službenoj stranici lige. Tako je umjesto Vučemilovića na mjesto delegata postavljen Lino Roša iz Vodnjana.

Kontrolor suđenja je donedavni šef sudaca Dušan Kukić iz Siska, pomoćnici Vučemiloviću bit će Dalibor Conjar (Osijek) i Goran Pataki (Đakovo), a četvrti sudac je Dario Bel (Osijek).

 

 

 

Pročitajte više