Ždrijeb završnice nogometnog EP-a U19: Hrvatska sa Španjolcima, Talijanima i Portugalcima



U FRANCUSKOM Caenu je u petak održan ždrijeb završnice devetoga Europskog prvenstva UEFA U19, na kojem će nastupati i hrvatski nogometaši.

Kuglice su odlučile da će Hrvatska igrati u skupini B, a za suparnike ima Španjolsku, Italiju i Portugal. U skupini A su, pak, raspoređeni domaćin Francuska, Nizozemska, Austrija i Engleska.

Recimo da je ova generacija hrvatskih nogometaša po prvi put izborila plasman na završnicu te je već taj doseg sam po sebi velik uspjeh. Za mogući korak dalje pričekat ćemo natjecanje koje počinje sredinom srpnja.

Hrvatska će svoje utakmice po skupini odigrati 18., 21. i 24. srpnja, a format natjecanja je takav da će se dvije najbolje reprezentacije po skupinama plasirati u daljnje natjecanje, odnosno u polufinala koja su na rasporedu 27. srpnja. Finale se igra 30. srpnja na stadionu u Caenu.
Delegaciju HNS-a je na izvlačenju predstavljao Alan Balen, voditelj marketinga i direktor nedavno održanog izlučnog turnira na kojemu je hrvatska reprezentacija do 19 godina izborila plasman na završnicu.

Europsko nogometno prvenstvo U19:

Skupina A:  Francuska, Nizozemska, Austrija, Engleska

Skupina B: Hrvatska, Španjolska, Italija, Portugal

Pročitajte više