Zekić: Malenicu sam morao ohladiti, vidite da je uspjelo

Foto: Pixsell (Luka Stanzl)

POSLJEDNJI ciklus hrvatskog prvenstva bit će vidno zanimljiviji nakon što je Osijek na Maksimiru s 1:0 porazio Dinamo. Gabrijel Boban u 15. minuti ogleda poentirao je, kako se na koncu ispostavilo, za Osijekov trobod.
 
>> PRVENSTVO SE OPET ZAKUHALO Osijek na Maksimiru šokirao Dinamo (0:1)
 
"Čestitam dečkima. Svaka im čast. Dali su sve od sebe. Prvih smo 35 minuta bili odlični. Ispunili smo sve što smo htjeli. Dinamo nas je potom stisnuo, ali na Maksimiru ne možeš ništa drugačije očekivati. U Zagrebu nismo bili pobijedili 16 godina. Posljednji smo put pobijedili u rujnu 2016. godine, pa se nadam kako je to neki novi poticaj za Osijek", izjavio je Osijekov trener Zoran Zekić nakon utakmice.
 
Dinamo je neprestano vršio pritisak, ali Osijekova kolektivna igra doprinijela je sačuvanoj mreži. 
 
"S Mirkom Marićem i Harisom Hajradinovićem protiv Dinamova dva zadnja vezna izgledali smo izvrsno. Dinamovi su stoperi jako puno držali loptu. Teško je igrati protiv nekoga kada igra s devet-deset igrača otraga. Što god ljudi mislili, hrvatsko prvenstvo nije lagano. Nikoga nije lagano pobijediti, osobito u Gradskom vrtu na onakvom terenu gdje hoćeš igrati napadački, a svaka lopta ti, s oproštenjem, skače u jaja", pojasnio je Zoran Zekić i pohvalio Marka Malenicu, vratara kojem se pripisuju zasluge za Dinamov poraz.
 
"Marko Malenica naš je prvi golman. Upao je u jednu rupu. Morao sam ga malo ohladiti da se vrati na pravi put. Vidite da je uspjelo. Danas je pokazao svoje kvalitete", istaknuo je te obrazložio promjene Dmytra Lepe i Gabrijela Bobana.
 
"Dmytro Lepa izišao je na poluvremenu zbog snažnog udarca u potkoljenicu. Gabrijel Boban je, pak, bio potpuno krvav. Morao je izići. Nadam se da će biti spreman za subotu za okršaj s Rijekom."
 
"Trener sam koji živi od utakmice do utakmice i tako treba biti", zaključio je Osijekov šef stručnog stožera.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više