Zekić: Danas je, za razliku od nekad, podjednako suđenje doma i u gostima

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Osijeka su otputovali u Zagreb, gdje ih u petak od 17 sati očekuje prvenstvena utakmica s Lokomotivom. Trener Osijeka Zoran Zekić u najavi ovoga susreta nije previše govorio o suparniku, ističući kako za njegove odlike na terenu ionako već svi znaju. 

"Oni su ove godine dvaput igrali s Dinamom, pritom su ostvarili pobjedu i remi, što dosta govori o Lokomotivi. Morat ćemo im suziti prostore i kanale iz kojih znaju biti vrlo opasni. Dakako da će dosta toga ovisiti i o našoj protočnosti lopte, o točnim i pravovremenim proigravanjima, a svakako treba pripaziti na njihovu odličnu tranziciju.

No, želim da se nametnemo u određenim trenucima i pokažemo vjeru u sebe, kao i dobru energiju. Rekao sam i poslije Gorice da nema razloga da se u kvaliteti izvedbe spuštamo ispod te razine", izjavio je Zekić za klupsku stranicu.

"Ne znam koji je razlog da u gostima ne igramo kao i kod kuće. Danas je, za razliku od ranijih godina, manje-više podjednako suđenje kada igraš na domaćem ili gostujućem terenu. Doduše, travnjaci su negdje lošiji, a drugdje bolji. Međutim, imat ćemo opet podršku svojih navijača koji će doći u Zagreb i jasno je da nam se ne smije više ponoviti Pula."

Osijek igra protiv Lokomotive u Kupu u utorak

"Apsolutno se fokusiramo samo na petak i zasad ne razmišljam o utorku. Nadam se da ćemo imati sve igrače na dispoziciji iako su pojedinci i ovoga tjedna imali određenih poteškoća i izostajali s treninga.

Nemamo nekih promjena u sustavu, možda tek poimence, tako da ni to ne bi smjelo biti previše komplicirano u smislu usvajanja onoga što želimo prezentirati. Najbitnije je shvaćanje onoga kakvi trebamo biti, a to se najviše odnosi na energiju i pozitivu, da bismo iz toga sve pretočili u kvalitetnu izvedbu na terenu", zaključio je Zekić.

 

Pročitajte više