Zekić: Hajduk sutra dolazi bez Livaje? To je velika zamka

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

OSIJEK sutra od 17:30 dočekuje Hajduk u derbiju 21. kola SuperSport HNL-a na rasprodanoj Opus Areni. Utakmicu iznimno važnu za oba kluba najavio je trener domaćina Zoran Zekić: "Dobar tjedan je iza nas, mislim da smo sve dobro odradili, a na nama je da to sutra i pokažemo. Naš press-ataše Miha kaže da utakmica nije kao sve druge, ali meni jest. Derbi je pa je drugačiji osjećaj, ali tri boda su tri boda u svakoj utakmici."

"Hajduk je oslabljen? Pa i mi smo"

Zekić je zatim istaknuo da će on i njegova momčad ipak biti posebno nadahnuti protiv Hajduka: "Pročitao sam da još nismo dobili nijedan derbi na Opus Areni, tako da ćemo imati motiv više. Nadam se da ćemo biti hrabri, poletni i igrati kako trebamo igrati svaku utakmicu doma. Imamo velik motiv, ali ne smijemo izgorjeti u želji. "

Hajduk u Osijek dolazi jako oslabljen, bez tri nezamjenjiva prvotimca - suspendiranih Emira Sahitija i Nike Sigura te najboljeg igrača, strijelca i kapetana Marka Livaje. "Puno se priča o tome, to može biti velika zamka. Nažalost, i mi imamo dosta izostanka, posebice u napadu, moramo pronaći prava rješenja", komentirao je Zekić.

Osijek u pozitivnom, Hajduk u negativnom nizu

Osijekovom treneru ovo će biti treća utakmica s Hajdukom u zadnja četiri mjeseca. Prvu kao povratnik u Osijek, u listopadu prošle godine, Zekić je okončao trijumfalno, pobjedom 2:0 na Poljudu. Ali dva tjedna kasnije Hajduk mu je uzvratio pobjedom 1:0 na Opus Areni. Osijek dočekuje derbi u nizu od četiri utakmice bez poraza. Remije protiv Rijeke i Varaždina slijedile su pobjede nad Slavenom i Rudešom.

Hajduk pak dolazi Osijeku u negativnom nizu u kakvom nije bio gotovo dvije godine. Na remije s kraja prvog dijela sezone u utakmicama s Lokomotivom i Dinamom prošlog vikenda dodao je domaći poraz od Rijeke, kojoj je tako prepustio prvo mjesto.

Pročitajte više