Zekić: Ovakvu situaciju nikad nisam imao u trenerskoj karijeri

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NA OTVARANJU 27. kola Supersport HNL-a Osijek je na Opus Areni upisao minimalan poraz od Varaždina. Gol vrijedan tri boda zabio je Leon Belcar u 12. minuti. Ekipa Zorana Zekića je u velikoj rezultatskoj krizi. U posljednjih 16 utakmica Osijek je pobijedio samo Rudeš, Goricu i Slaven, a u zadnje četiri utakmice izgubio je tri puta.

Osijek je gubio već u 12. minuti utakmice. Takav razvoj događaja na terenu teško je pao treneru Osijeka Zekiću pa se odlučio na dvije rane izmjene. Već u 34. minuti ušli su Anton Matković i Marin Prekodravac, a izašli su kapetan Vedran Jugović i Enes Čokaj.

Sad mu je krivo

Ovakav potez Zekića nije uobičajen u nogometu, ali događalo se u posljednje dvije sezone da ga povlači ili on ili Željko Sopić kao trener Gorice i Rijeke. Zekić se osvrnuo na to u izjavi nakon utakmice.

"Nije mi nimalo lako što sam izvadio Jugovića jer on nije to zaslužio. Da mogu vratiti vrijeme, izvadio bih nekog drugog", rekao je Zekić, a komentirao je i samu utakmicu: "Nemam ništa pametno za reći. Upozoravao sam igrače cijeli tjedan - nisu shvatili. Bili smo nepovezani, gubili smo druge lopte... Mislim da smo deset lopti izbacili u aut bez pritiska, a centaršutevi su bili kakvi su bili..."

Novinari su ga pitali hoće li biti radikalnih poteza. "Radikalnih poteza napravili smo milijun, uveli smo toliko mladih igrača koji nemaju podršku starijih. Nimalo lak trenutak, ovakvu situaciju nikad nisam imao u trenerskoj karijeri", rekao je.

Pročitajte više