Želi nazad u Europu: Rekordnim transferom otišao u Kinu pa zažalio nakon samo 23 dana

Foto: Getty Images / Guliver Image

EUROPA je ostala šokirana transferom Oscara u Kinu. Odlični 25-godišnji Brazilac 23. prosinca odlučio je napustiti vodeću momčad Premier lige Chelsea, kako bi postao igrač Shanghai SIPG-a za nevjerojatnih 70,4 milijuna eura.

Engleski klub je zaradio veliki novac, no odluka Oscara nije dobro sjela ne samo navijačima ekipe sa Stamford Bridgea, već i svim nogometnim fanovima. Ipak, to ga nije spriječilo da njegov transfer postane 10. najskuplji u povijesti.

Međutim, svega 23 dana od dolaska u Kinu jedna je informacija odjeknula poput bombe. Oscar, koji još uvijek nije ni debitirao za svoj novi klub, navodno je priznao prijateljima kako nije zadovoljan te kako bi se rado vratio u Europu, pa čak i u Chelsea!

Njegovo nezadovoljstvo bilo je vidljivo prilikom dolaska u kinesku zračnu luku, gdje je bez ijednog osmijeha potpisivao autograme navijačima, kao da je pod prisilom stigao u nepoznato. No, sada engleski mediji tvrde kako ni milijuni na bankovnom računu, te suradnja s trenerom Andre-Villas Boasem i sunarodnjakom Hulkom nisu usrećili Oscara, kojem već sada nedostaje najviša razina nogometa koju je igrao u Chelseaju. 

Naravno, teško je očekivati da Brazilac uspije već tijekom siječnja napustiti Shanghai, no već na ljeto bi europski velikani mogli krenuti po njega i ispraviti njegovu nevjerojatnu grešku, koju je, očigledno, vrlo brzo shvatio. 

Pročitajte više