Želio ga je niz europskih klubova, a on iz jednog brazilskog velikana prelazi u drugi

Foto: Profimedia

MLADOG ofenzivca brazilskog Santosa "anđeoskog" imena Angelo Gabriel (18) prošlih se mjeseci dovodilo u vezu s transferom u niz europskih velikana, od kojih su najkonkretniji interes pokazali Milan, Barcelona i Nottingham Forest. Brazilski portal Odia sada piše kako od odlaska u Europu još neko vrijeme neće biti ništa.

Međutim, to ne znači da Angelo neće promijeniti sredinu. Mlada nada Santosa blizu je prelaska u Flamengo, jedan od najuspješnijih brazilskih i južnoameričkih klubova proteklih godina i aktualnog osvajača Cope Libertadores. Ponudu kluba iz Rio de Janeira od osam milijuna eura Santos je odbio, ali sada bi mogao prihvatiti podebljanu ponudu od 13 milijuna i prava na 20 posto idućeg transfera. Tako bi Santos mogao i dodatno profitirati jer se mladiću koji već ima preko 100 seniorskih utakmica predviđa blistava karijera.

Uskoro ulazi u zadnju godinu ugovora 

Angelo Gabriel visok je 173 centimetra i ljevak je, zbog čega najčešće igra na desnom krilu, odakle se može namjestiti na snažniju nogu i ući u sredinu. U prošloj sezoni brazilske Serie A dobio je za sada najozbiljniju seniorsku minutažu u klubu iz predgrađa Sao Paula.

U 27 nastupa za Santos, koji je završio na 12. mjestu tablice, zabio je jedan gol, a namjestio ih je sedam. Transfermarkt ga procjenjuje na 13 milijuna eura, a ugovor mu istječe na ljeto 2024. godine, zbog čega ga Flamengo ne bi trebao platiti više od procijenjene vrijednosti. Uz takvu odštetu Angelo bi postao jedna od najskupljih kupovina u povijesti Flamenga. Rekord drži Gabriel Barbosa, koji je doveden iz Intera za 17 milijuna.

Pročitajte više