Giggs velškim reprezentativcima zabranio da nose reperske šilterice

Foto: EPA

KULTNI veznjak Manchester Uniteda Ryan Giggs (44) nakon igračkog umirovljenja posvetio se trenerskoj karijeri. Sredinom siječnja aktualne godine povjeren mu je četverogodišnji izbornički mandat u velškoj nogometnoj reprezentaciji. Nakon debitantske prošlotjedne prijateljske pobjede nad Kinom (6:0), početkom tekućeg tjedna ubilježio je prvi neuspjeh porazom protiv Urugvaja (0:1).
 
Poučen iskustvima, Ryan Giggs prema uzoru je na legendarnog trenera Alexa Fergusona - s kojim je godinama surađivao u Manchester Unitedu - velškim reprezentativcima nametnuo rigorozni kodeks ponašanja. Otočni mediji javljaju kako su pravila izazvala čuđenje, ali i svojevrsno oduševljenje. 
 
Velškim reprezentativcima, osobito Garethu Baleu, uvjetovano je da preferiraju vožnju samo jednog automobila kako zbog učestalih promjena ne bi riskirali ozljede mišića i tetiva. Zabranjeno im je i da se u dokolici bave golfom zbog dodatnog opterećenja. 
 
Kašnjenje na treninge i razne događaje strogo su zabranjeni, kao i reperske šilterice koje su se već ukorijenile u nogometnu modu. Budući da predstavljaju svoju zemlju i sunarodnjake, podrazumijeva se da velški reprezentativci na okupljanja dolaze isključivo u odijelima.
 
Ryan Giggs uživa puno povjerenje Nacionalnog saveza te je njegovo nametanje željezne discipline pozdravljeno s podrškom. 

Pročitajte više