"ŽENA MI JE CIGANKA, NE MOGU BITI RASIST" Poručio igrač koji je Barcinog braniča zvao "crnim govnom"

Screenshot: Youtube

SAMUEL UMTITI plakao je satima nakon jučerašnjeg gradskog derbija Espanyol - Barcelona (1:1) u 22. kolu La Lige i ni s kim nije htio razgovarati.

Razlog? Suparnički igrač Sergio Garcia tijekom verbalnog sukoba na terenu te nakon utakmice u tunelu stadiona govorio mu je da je "crnčuga" i "crno govno" i njihov fajt prerastao bi i u fizički da se nije umiješao Gerard Pique i rastavio ih. 
 
Garcia se danas branio na Instagramu: "Namjera mi nipošto nije bila da budem rasist. Svi znate da mi je žena porijeklom Ciganka i da sam odrastao u kvartu s ljudima apsolutno svih rasa. Moj je zet, s kojim imam odličan odnos, Afro-Amerikanac. Tijekom utakmice, zbog tenzija koje takvi susreti nose, izgovore se mnoge stvari. Ali one trebaju ostati na terenu."

Ubrzo je Sergio Garcia obrisao post s društvene mreže. Jer nakon ovakvog "opravdanja", u kojem je praktično priznao da je rasistički vrijeđao Umtitija, ali navodeći kao olakotnu okolnost što je to bilo u žaru borbe, dobio je niz uvreda.
 
Malo koga je impresionirao što je pri tome svoju neopterećenost rasom "dokazao" time što je suprugu nazvao "gitanom" ili napisao da mu "nije bila namjera" biti rasist.
 
Sudac utakmice Jesus Gil Manzano u zapisniku je naveo incident između Sergia Garcije i Umtitija, ali nije opisao detalje njihovog sukoba. 

Pročitajte više