ŽENA U CRNOM Spektakularna Šarapova razbila drugu igračicu svijeta pa u suzama proslavila pobjedu

Foto: Getty Images/Guliver Image

U NEKIM drugim okolnostima to bio vrlo lako mogao biti finale US Opena. Rasprodan stadion, druga igračica svijeta protiv peterostruke osvajačice Grand Slama. Noćni meč, reflektori...

No, bilo je to tek 1. kolo zadnjeg Grand slama sezone. Kad si druga nositeljica kao Simona Halep (25) i ždrijeb ti dodijeli 146. igračicu svijeta razloga za strah nema. No, problemi nastaju kad je 146. igračica svijeta Marija Šarapova (30) s pozivnicom. I to jako ljutita Šarapova, kojoj nisu dali pozivnicu za Roland Garros zbog skandala s dopingom i koja je od povratka na Tour imala velikih problema s ozljedama. Željna dokazivanja i uvijek prava pod svjetlima velike pozornice, Šarapova je nakon više od dva i pol sata slavila 6:4, 4:6, 6:3 i podsjetila koliko je nekad bila dobra. I koliko još uvijek može biti.

U atraktivnoj crnoj haljinici i u općem frontalnom napadu, kako je uvijek igrala, Šarapova je zakucala 60 winnera uz 64 neprisiljene pogreške. Imala je 22 break lopte protiv najbolje kontrašice na Touru i nije se raspala ni kad je prosula set i 4:1 u drugom, ovaj meč ovisio je samo o njoj. Mentalna snaga ionako nikad nije bila upitna.

Kad je završila meč, na opće oduševljenje 23.700 gledatelja, Ruskinja se rasplakala.

"Mislila sam da će ovo biti meč kao i svaki drugi, ali nije bio. Ovo mi jako puno znači. Znala sam da je Simona strašno težak protivnik, ali sam uživala i jedva čekam sljedeći meč", rekla je Šarapova koja će u 2. kolu igrati protiv Mađarice Timee Babos.

Jedna od najomiljenijih igračica na Touru vratila se u travnju nakon 15-mjesečne suspenzije zbog uzimanja meldonija. Šarapova je prvo dobila dvije godine kazne, no ona joj je smanjena i prvi turnir na kojem je nastupila bio je onaj u Stuttgartu. Roland Garros joj je odbio dati pozivnicu. Razočarana, Šarapova nije ni od All England Cluba željela tražiti pozivnicu za glavni turnir te je prijavila kvalifikacije da bi na kraju odustala zbog ozljede.

Šarapova je jedna od samo deset tenisača i tenisačica u povijesti koji su osvojili sva četiri Grand slama. US Open je uzela 2006. godine, a 21 tjedan u karijeri bila je prva igračica svijeta.

US Open, 1. kolo:

[WC] Šarapova - [2] Halep 6:4, 4:6, 6:3

Pročitajte više