Žestoka kritika Hazarda: Je li rekao treneru i suigračima da će se napiti?

Foto: EPA/Profimedia

EDEN HAZARD u nedavnom intervjuu objasnio je što misli zašto nije uspio u Real Madridu, a time je samo još više razbjesnio neke koji su mu predbacivali neprofesionalnost i manjak truda. Poput Christophea Dugarryja. Podsjetimo, španjolski velikan doveo je Hazarda 2019. u transferu iz Chelseaja vrijednom 115 milijuna eura, a sad umirovljeni belgijski nogometaš za mnoge navijače tog španjolskog velikana ostat će zauvijek upamćen kao najveći promašaj u povijesti kluba.

Hazard je u Realu bio tek sjena igrača dovedenog iz Chelseaja. Često je bio ozlijeđen, a pisalo se i o njegovom nedostatku volje te prekomjernoj težini. Tijekom četiri godine zabio je sedam i namjestio 12 golova u svega 76 utakmica, ujedno s ostatkom sastava osvojivši sedam trofeja.

Hazard: Roštilj, crveno vino... Nisam pazio što jedem

Među ostalim što je rekao u intervjuu zbog kojeg ga sad Dugarry proziva, bilo je i ovo:

"Nakon transfera iz Chelseaja rekao sam si da je ovo vjerojatno zadnje ljeto u kojem ću odmarati. Zapustio sam se. Roštilj, crveno vino... Nisam pazio što jedem, ali nije ni da sam jeo hamburgere svaki dan. Hedonist sam, volim dobro pojesti i popiti u društvu prijatelja. Dijete su glupost, one ne pomažu. Druga je stvar ako želite igrati do 40., ali ja sam znao da nisam takav. U mom frižideru uvijek je bilo šampanjca."

Dugarry, svjetski i europski prvak s francuskom reprezentacijom, ne misli da je Hazardovo priznanje nešto što ga opravdava.

Dugarry: O tome je trebao prije nego je potpisao ugovor

"Lako je to sad pričati, o tome se trebalo govoriti ranije, kad se potpisuje više milijunski ugovor. Je li rekao treneru i suigračima da će se napiti i da ne voli trčati na treninzima? Nogomet je profesionalan momčadski sport. Imaš obaveze", rekao je Dugarry i dodao:

"Ovo njegovo priznanje je sramota. Hazard je bio sjajan igrač, ali žao mi je navijača koji su platili da ga gledaju, a on je dan ranije bio pijan. Njegov intervju izruguje nogomet. Želiš biti hrabar? Onda si to trebao prije reći."

Pročitajte više