REAL MADRID

Zidane izveo veliki zaokret u Realu. Profitiraju svi osim Modrića

Foto: EPA-EFE

ZINEDINE ZIDANE odlučio je eksperimentirati u prijateljskoj utakmici kod austrijskog prvaka Salzburga. Tako je njegov Real Madrid počeo u formaciji 3-4-2-1 koja se lako transformira u 3-4-3 ili 3-4-1-2.

Španjolci smatraju da Zidane želi izgraditi moćnu obranu ispred Thibauta Courtoisa pa bi trio u obrani ubuduće činili Sergio Ramos, Raphael Varane i tek pristigli Eder Militao iz Porta.

Za Real Madrid bi to bila revolucionarna promjena budući da su Zidane i njegovi prethodnici najveće uspjehe ostvarivali u formacijama s četiri čovjeka u obrani gdje se sve svodilo na učinak moćnih krilnih igrača poput Cristiana Ronalda.

U ovoj postavci stvari mjesta za krila nema, a čini se, sigurno mjesto je pobjeglo i Luki Modriću.

Red Bull Salzburg - Real Madrid Live Score

Ovom bi promjenom više slobode prema naprijed dobio njegov miljenik Marcelo na lijevoj strani, odnosno Dani Carvajal desno.

U veznom redu neprikosnoven je Casemiro, igrač koji donosi stabilnost Realovoj momčadi zbog kvalitetne taktične i obrambene igre.

Uz njega se danas našao Toni Kroos, Luka Modrić je pošteđen utakmice pa su Talijani počeli nagađati da službeno najbolji igrač svijeta radi na transferu u Milan.

Ako bi Zidane nastavio igrati ovu formaciju, tada bi Real igrao s dva umjesto tri veznjaka i čini se da su zasad Casemiro i Kroos u prednosti. 

Ispred njih je Eden Hazard koji bi također trebao profitirati, Belgijac bi se našao u ulozi gdje može raditi što poželi, lišen prevelike obrambene potrošnje.

Kretao bi se između centra i šesnaesterca protivnika pa bi njegove kvalitete tako došle do izražaja. Protiv Salzburga Real je poveo baš poslije kombinacije Benzeme i Hazarda.

Danas je Zidane uz njega postavio ofenzivnog veznjaka Isca, a ispred njih je Karim Benzema kao centralna špica.

Zbog potencijalnih modifikacija ofenzivnog trojca profitirao bi i Srbin Luka Jović, posebno kad bi Zidane odlučio igrati u formaciji 3-4-1-2, pa bi se uz nedodirljivog Benzemu otvorilo još jedno mjesto u vrhu napada.

Real Madrid je primio 16 golova u pet pripremnih utakmica i Zidane prvenstveno želi učvrstiti obrambenu igru.
 

Pročitajte više