Zidane: Ja trener Juventusa? Nikad ne reci nikad

Foto: EPA/La Presse/Handout

JUVENTUS - REAL od 20:45, prva četvrtfinalna utakmica Lige prvaka. Zinedine Zidane u reprizi prošlosezonskog finala vodi Real protiv još jednog kluba u kojem je blistao kao igrač.

Tijekom pet godina u Juventusu (1996.-2001.) Zidane je postao najbolji nogometaš svijeta. Iako je u Juveu osvojio dva Scudetta, ipak ostaje dojam da je generacija sjajnih igrača koju je predvodio (Peruzzi, Ferrara, Montero, Deschamps, Di Livio, Jugović, Davids, Vieri, Bokšić, Del Piero, Inzaghi) mogla bolje. Prije svega u Ligi prvaka, gdje su izgubili dva finala zaredom; 1997. od Borussije i godinu kasnije od Reala.
 
Zato navijači Juventusa nikada nisu prežalili Zizouov odlazak i žele da se vrati u njihov klub, barem kao trener. O tome posebno maštaju ove sezone, u kojoj Realu ide samo u LP-u, a njegovom treneru nije siguran posao, dok Juventusov trener Allegri najavljuje odlazak.
 
Na konferenciji za medije prije večerašnje utakmice u Torinu Zidane nije odbio mogućnost da u budućnosti trenira klub u kojem je kao igrač osvojio Zlatnu loptu. 
 
"Trener Juventusa jednog dana? Nikad ne reci nikad. Ali za sada sam sretan tamo gdje sam."
 
Ovu izjavu Juventus je objavio na službenom Twitteru:

Pročitajte više