POVRATNIK

Zlatan je na svoj način potvrdio povratak u švedsku reprezentaciju

Fredrik Sandberg / TT via AP/Guliver

ŠVEDSKI izbornik Janne Andersson je objavio popis igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na njemu se nalazi i Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je debitirao za Švedsku prije 20 godina, a oprostio se od reprezentativnog dresa 2016. nakon Europskog prvenstva. Kad se Švedska plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, krenule su priče o njegovom povratku u dres nacionalne momčadi, no izbornik Andersson to je tada odbio.

Uslijedio je sukob napadača i izbornika, no sve je izglađeno nakon razgovora dvojice na koji je Andersson stigao u Milano. Sad je to i potvrđeno Ibrahimovićevim povratkom.

Zlatan je na sebi svojstven način najavio da se vraća u reprezentaciju. Uz svoju fotografiju u švedskom dresu napisao je: ''Povratak Boga'.'

 

Švedski rekorder po broju pogodaka za nacionalnu momčad (62 u 116 utakmica) u aktualnoj je sezoni talijanskog prvenstva postigao 14 pogodaka u isto toliko utakmica za Milan.

Švedska predstojeće kvalifikacije za SP otvara dvjema utakmicama krajem mjeseca, susretima protiv Gruzije i Kosova, a u skupini B igrat će još protiv Španjolske i Grčke. Na lipanjskom Europskom prvenstvu smještena je u grupu E u kojoj su još Španjolska, Poljska i Slovačka.

Pročitajte više