ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

"Zlatan ne samo da nam je zabio nož u leđa nego ga je još i okrenuo"

Foto: EPA

NAVIJAČI Malmöa ne mogu oprostiti Zlatanu Ibrahimoviću uplitanje u rivalski klub Hammarby. Legendarni švedski napadač otkupio je 25 posto dionica Hammarbyja pa su nakon toga vandali uništili njegov spomenik u rodnom Malmöu, za čiji je istoimeni klub igrao na početku karijere.

Spomenik je išaran sprejevima i paljen bakljama, a na ruku mu je obješena i WC daska, nakon čega je srušen. Na kraju je Zlatanov spomenik ostao bez nosa, a sad je pokrenuta i peticija da ga se skroz skloni.

To bi se moglo dogoditi, tvrdi navijač Malmöa Simon Bengtsson za BBC.

"Rekao bih da je velika većina u Malmöu razočarana Zlatanom. Nitko ga ne brani. Naravno da neki misle da je vandalizam pogrešan, ali u isto vrijeme ljudi razumiju zašto je to napravljeno", rekao je pa dodao:

"On je prije bio osoba na koju ste bili ponosni. Bio je globalna zvijezda koja je ponikla u našem klubu, ali danas ne želite ništa čuti o njemu. On smatra da bismo mi trebali biti zahvalni na onome što je napravio za nas, ali zapravo nije ništa osvojio u Malmöu. Prodan je za velike novce i to je sve."

Još jedan navijač Malmöa, Alexander Ivanovski, ima identično razmišljanje.

"Izdaja je toliko duboka i ide protiv svega što je oduvijek govorio. Uvijek je govorio da je Malmö njegov rodni grad, da će ga uvijek voljeti i da nijedan klub nije i ne može biti veći. Sada je kupio četvrtinsko vlasništvo konkurentskog kluba i govori da od njega želi napraviti najjači klub u Skandinaviji. Nije nam samo zabio nož u leđa nego ga je još okrenuo kako bi više povrijedio navijače Malmöa."

Zlatan za to vrijeme boravi u Milanu. Vratio se u istoimeni klub nakon deset godina kako bi ga izvukao iz prosječnosti.

Pročitajte više