Zlatko Vujović: Nedopustivo je što HNS nije zaštitio Livaju. Otad nije isti

Foto: Pixsell/ Miroslav Lelas

NAPADAČ splitskog Hajduka Marko Livaja donio je odluku o prestanku igranja za hrvatsku reprezentaciju. Dan uoči okupljanja reprezentacije za utakmice europskih kvalifikacija protiv Turske i Walesa, Livaja je obavijestio predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića kako se oprašta od igranja za reprezentaciju, a potom je o tomu obavijestio i javnost objavom na društvenim mrežama. Za komentar situacije smo nazvali Zlatka Vujovića.

''Nisam previše iznenađen. Nakupilo mu se puno toga. Najviše ga je pogodio onaj incident i ono vrijeđanje na Rujevici. Kriza u koju je upao posljednjih pet-šest kola je produkt svega toga što se dogodilo toga dana. Nije to više onaj stari Livaja, koji je sve situacije rješavao zatvorenih očiju. Na njemu se vidi nemir, nervoza, do te situacije su se protivnici odbijali od njega, bez problema bi ih se rješavao, sad je nervozan, počeo je koristiti ruke, što nije prije radio'', rekao nam je legendarni napadač Hajduka.

"Sad ga mogu spasiti samo rad i Hajduk"

Vujović smatra da Livaja reprezentativnu pauzu mora iskoristiti kako bi se smirio i kako bi se mentalno oporavio da bi se vratio u formu kako bi maksimalno pomogao Hajduku.

''Razumijem ga. Njemu ovaj period od desetak dana pauze može najviše pomoći. Sad se mora posvetiti treninzima i radu. Jedino ga to može izvući iz krize u koju je upao. Tako će pomoći i sebi i Hajduku. Mora se sad uhvatiti posla kako bi bio opet onaj stari Livaja'', rekao je Vujović, a onda je dodao kako smatra da izbornik Dalić i HNS nisu do kraja bili uz Livaju nakon incidenta na Rujevici.

''HNS nije stao iza Marka''

''Nisu stali uz Marka kako su morali. Taj trening je morao biti prekinut istog trenutka, morala se pozvati policija, a stadion se morao isprazniti. Nedopustivo je da na jednom hrvatskom stadionu hrvatski navijač vrijeđa hrvatskog reprezentativca. Ne govorim to jer je Marko hajdukovac, to je nedopustivo da se dogodi bilo kome. Dobro je Marko i reagirao u tom trenutku, dobro se smirio pa nije preskočio ogradu i uletio među te 'navijače'. Kako sam rekao, nisam iznenađen i smatram da je dobro postupio. Lijepo je zahvalio na svemu, oprostio se dostojanstveno i sad misli mora prebaciti samo i isključivo na Hajduk.''

Pročitajte više