Zlatni hrvatski vaterpolist: Žalosni smo jer nije bilo dočeka u Zagrebu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKI vaterpolisti vratili su se iz Dohe kao svjetski prvaci. Momčad Ivice Tucka ostvarila je povijesni uspjeh, ali nije imala organiziran doček na glavnom zagrebačkom trgu. Franko Lazić, jedan od zlatnih reprezentativaca, rekao je da su vaterpolisti htjeli uspjeh proslaviti s navijačima u Zagrebu.

"Očekivali smo doček jer to je inače bio način proslave velikih uspjeha svih momčadi. Nadali smo se dočeku. Žalosni smo što nije bio, ali barem su dečki u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku i Rijeci doživjeli to. Sretan sam zbog njih. Nema smisla previše se vraćati na to, dočekali su nas obitelj i prijatelji, proslavili smo s njima. Nadam se da će biti još prilike za doček na Trgu", rekao je Lazić za HRT.

Osvrnuo se i na turnir u Dohi

"Mislim da smo protiv Srbije dokazali sami sebi da smo spremni za veliki rezultat. Ušli smo puni samopouzdanja u tu utakmicu, pobijedili i okrenuli se borbi za medalju. Uslijedila je utakmica s Francuskom, ušli smo dosta nervozno jer smo podsvjesno znali da smo bolji, ali i da se ne smijemo opustiti i znali smo što nam utakmica nosi. Bila je to jedna od stresnijih utakmica u mojoj karijeri.

Puno toga je nosila za sve nas. Bila je to utakmica koju moraš pobijediti. Primili smo taj nesretni gol 10 sekundi prije kraja i išli smo na peterce. Nogometaši, sad mi, izgleda da Hrvat ne može izgubiti na penale u Dohi, šalili smo se poslije. Nakon tih penala pao nam je kamen sa srca i bez pritiska smo ušli u dvoboj s Talijanima.

Znali smo da možemo napraviti korak dalje. Hvala Mati što je postao heroj u tih 10 sekundi. Svaka mu čast. Imali smo europsko zlato iz Splita, međutim, nama svjetska i olimpijska medalja nosi penziju, sportsku mirovinu. Sigurno nam je to podsvjesno bilo u glavi, nama koji nismo to ostvarili, zato je pritisak bio veći", rekao je Lazić.

Na pitanje zašto nije bilo dočeka vaterpolista Tomašević kaže da mu je žao

"To sam rekao i vaterpolistima jučer. Da sam znao da postoji bilo kakva želja da imaju doček na Trgu, naravno da bi se on dogodio. Sami ili s vladom. Ono što je dosad bila praksa jest da smo doček organizirali zajedno, vlada i Grad Zagreb.

Nikakve pisane komunikacije prema gradskoj upravi nije bilo. Navodno je bila neka komunikacija telefonom na nekim nižim operativnim razinama, to nije došlo do nas. Ne znam zašto jer zadnji doček smo zajedno organizirali na najvišim razinama.

 

Mi očekujemo da resorno ministarstvo komunicira s nacionalnim sportskim savezima i da to zajedno organiziramo. Zato kažem da je došlo do problema u komunikaciji. Zašto vlada nije organizirala skup na Trgu? Što, ne bi dobili dozvolu od Grada? Žao mi je što se to dogodilo, očito je da su vaterpolisti to očekivali, naravno da su to i zaslužili", rekao je zagrebački gradonačelnik.

"Žao nam je i neće se više ponoviti", kaže Tomašević o propustima u organizaciji dočeka vaterpolista. Medije nisu zvali, kaže gradonačelnik. "Vidjeli smo da je premijer zvao medije na prijem, da smo to znali, zvali bismo i mi. Jednostavno je bila procjena da je to primjereno", rekao je i dodao kako se nada da će svečani doček vaterpolista biti organiziran nakon idućih Olimpijskih igara.

 

Pročitajte više