Zločesti dečko hrvatske košarke dobio otkaz zato što je "nestao". Javio nam se

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

BIVŠI hrvatski košarkaški reprezentativac Damir Markota, ponovno je bez kluba, a možda i na pragu završetka karijere. U petak je njegov klub KK Dinamo objavio raskid suradnje s 37-godišnjim krilnim centrom, koji je krajem siječnja ozlijedio leđa i od tada nije igrao, a s vremenom se prestao i pojavljivati u klubu.

Šveđo se mladom zagrebačkom klubu priključio u veljači prošle godine i pomogao mu da se prvi put u povijesti plasira u prvu ligu, u kojoj je osnovni dio sezone završio na sedmome mjestu, te će od danas započeti natjecanje u Ligi za ostanak. No nakon utakmice protiv Splita 29. siječnja požalio se na bol u leđima i nakon toga više se nije vraćao na parket.

Dinamo: Nije pronašao motiv za rehabilitaciju i oporavak

"Košarkaški klub Dinamo Zagreb ovim putem želi javno zahvaliti za sve što je klubu u godinu dana nastupanja za prvu momčad pridonio Damir Markota. Popularni Šveđo za našu momčad je debitirao 20. veljače prošle godine dok smo u drugom razredu hrvatske košarke za plasman tek ulazili u neizvjesnu borbu za Ligu za prvaka. 

Do kraja te sezone dao je obol u konačnom ulasku u društvo najboljih, ali svojom pojavom i etabliranju našeg mladog kluba. I u Premijer ligi Damir Markota je svojim košarkaškim znanjem i iskustvom pomogao puno u ostvarivanju primarnog cilja stabilnosti kluba, te bio važan element u ostvarivanju osam dosadašnjih pobjeda u prvenstvu, ali i plasmanu na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. 

Nažalost, nakon ozljede leđa u prvom poluvremenu utakmice s KK Splitom, Markota više nije našao motiva za daljnju rehabilitaciju i oporavak. KK Dinamo se sa svojim dosadašnjim sastavom okreće prema utakmicama Lige za ostanak s jasnim imperativom plasmana u doigravanje i četvrtfinale u svojoj prvoj sezoni među najboljima u Hrvatskoj", stoji u priopćenju kluba.

Markota: Ne znam je li ovo kraj, vidjet ću kad se leđa oporave

Markota je kroz karijeru nosio epitet zločestog dečka hrvatske košarke. Rođen je u Sarajevu, odrastao u Švedskoj, a košarkašku karijeru započeo je u Ciboni, iz koje se s 20 godina zaputio u NBA, ali nakon samo jedne sezone vratio se u Europu. Igrao je po brojnim europskim klubovima, a u Cibonu se vraćao čak četiri puta, posljednji put 2021., kad joj je pomogao da osvoji naslov prvaka.

Markota je odgovorio na poruku Indexa, ali nije ni potvrdio ni demantirao glasine da se mjesec dana nikome u klubu nije javljao, "da se bez veze ne rade tenzije". Potvrdio je da ima problem s leđima, ali još ne želi objaviti kraj karijere. "Vidjet ću sve kad mi se leđa oporave", poručio je Markota.

S obzirom na to da se nije odlučio na rehabilitaciju, izvjesno je da je ova sezona za njega završena, a sljedeća ovisi o tome kako će se fizički osjećati i hoće li imati motivacije.

Pročitajte više