HNL

Zoran Mamić ide u Španjolsku po kapetana Malage, vrijedi dva i pol milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

DINAMO je vrlo zainteresiran i jako blizu dovođenja Malagina kapetana Federica Ricce, pišu Sportske novosti u današnjem broju.

Zoran Mamić bi navodno u ponedjeljak trebao odletjeti u Španjolsku i dogovoriti transfer 24-godišnjeg Urugvajca koji prema Transfermarktu vrijedi dva i pol milijuna eura. SN tvrdi da Malaga za njega traži dva milijuna eura, što je veliki novac za Dinamo, ali budući da će ovog ljeta sigurno prodati Danija Olma, a moguće i Dominika Livakovića, bit će novca u blagajni.

Hrvatski prvak ostao je bez Amira Rrahmanija koji je otišao u Veronu pa je jedini iskusni lijevi bek u momčadi Marin Leovac. Ricca je u Malagi od veljače 2016. godine kad je za dva i pol milijuna eura došao iz urugvajskog Danubija. Upisao je 33 nastupa u Primeri, a prošle sezone je u drugoj ligi bio kapetan te je u 38 utakmica zabio pet golova i namjestio ih tri. Malaga je osvojila treće mjesto u La Ligi 2, ali je u polufinalu doigravanja ispala od Deportiva.

Ricca je u lipnju 2017. godine u prijateljskom susretu protiv Irske upisao i jedini nastup za urugvajsku reprezentaciju, ali u njoj ionako teško može do više nastupa budući da na njegovoj poziciji često igra Martin Caceres koji za Urugvaj ima već 93 nastupa. Dođe li u Dinamo, bio bi jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici s oko 600.000 eura po sezoni.

Pročitajte više