Zoran Mamić: Samo "pametnjakovići" će reći da Sparta nije atraktivan protivnik

"TEŠKA, ali ne i nepremostiva prepreka. U svijetu se zna kvaliteta češkog nogometa. Pražani su vrh njihove lige, klub duge tradicije i velike snage. Moramo se dobro pripremiti za prvu utakmicu, 'pokrpati' viđene rupe u našoj igri i samo ozbiljnom i kolektivnom igrom možemo uspjeti. Vjerujem da su igrači svjesni što ih čeka i da ćemo svi zajedno do 18. rujna kvalitetno obaviti pripreme za taj susret", prva je reakcija trenera Branka Ivankovića, objavljena na službenom webu.

"Naći će se pametnjakovića koji će reći da ovo nije atraktivan protivnik. Ako nije atraktivan, onda je izuzetno neugodan. Češki klubovi su uvijek značajni u europskom nogometu, kao i njihove reprezentacije. Igramo sličan nogomet i sada je na nama da iskoristimo tri tjedna kako bi što više naših igrača bilo u što boljoj formi. Vjerujem da će tribine biti pune, daleko punije nego protiv Šahtara", dodao je Zoran Mamić, sportski direktor.

"Navijači će nam biti 12. igrač"

Igor Bišćan: "Dobili smo vrlo jakog protivnika, o kojem ne znam previše, jer se s njima nisam imao prilike susresti u dosadašnjoj karijeri. No, znam češke igrače, koji igraju u velikim europskim klubovima, što samo potvrđuje da je Sparta jak suparnik. Naš stručni stožer sigurno će pažljivo pratiti njihove igre i dobro ih snimiti te nas dobro pripremiti za prvu utakmicu u Zagrebu."

Tomislav Butina: "Ne znam puno o trenutnim vrijednostima Sparte, ali znam za njihovu tradiciju i češku školu nogometa. Njihova je liga ujednačena i kvalitetna, a reprezentacija vrhunska. Njihove igre protiv Panathaniakosa svjedoče o visokoj klasi nogometa. Vjerujem da će navijači biti naš dvanaesti igrač, koji će nas odvesti do pobjede."

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više