Zoran Mamić se pravda vladaru Abu Dhabija: "Suđenje je nepravedno, potpuno sam nevin"

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

ZORAN MAMIĆ oglasio se prvi put nakon presude na Županijskom sudu u Osijeku, koji ga je osudio na četiri godine i 11 mjeseci zatvora jer je, prema nepravomoćnoj presudi, zajedno s bratom Zdravkom Mamićem, Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom pomogao oštetiti Dinamo i državni proračun za gotovo 130 milijuna kuna.

Zdravko Mamić proglašen je krivim te nepravomoćno osuđen na 6 i pol godina zatvora. Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar 4 godine i 2 mjeseca, a Damir Vrbanović 3 godine. Bili su optuženi za izvlačenje gotovo 117 milijuna kuna iz Dinama te da su državni proračun oštetili za 12 milijuna i 200 tisuća kuna. Zoran Mamić proglašen je krivim za davanje mita te za podjelu novca od transfera Dejana Lovrena. Obrazlažući presudu sudac Darko Krušlin kazao je kako je nedvojbeno utvrđeno da Milan Pernar, na poticaj Zorana Mamića, nije utvrdio izvor prihoda za svu Mamićevu imovinu iako je to bio dužan učiniti.

Zoran Mamić, koji trenira Al Ain u Emiratima, presudu je komentirao porukom na Twitteru.

"Iz poštovanja prema Njegovom Veličanstvu Khallifu Bin Zayedu, predsjedniku kluba i navijačima, osjećam potrebu da izvijestim sve o sudskom postupku koji se vodi protiv mene u Hrvatskoj. Nakon dugog i nepravednog suđenja koje je završilo nepravomoćnom presudom, sljedeći korak je žalba i cijeli postupak je daleko od završetka.

Ova presude me neće spriječiti da nastavim raditi svoj posao kao trener Al Aina, nastavit ću raditi s jednakom predanošću kao i uvijek. Vodit ću treninge i pripreme svoje momčadi, prijateljske i natjecateljske utakmice, i siguran sam, ostvarivati pobjede i osvajati trofeje. Želim još jednom ponoviti da sam potpuno nevin i siguran sam da ću to dokazati na višim instancama", poručio je Zoran Mamić.

Pročitajte više