Zoran Mamić više nije trener Al Aina. Preuzima najtrofejniji azijski klub

Foto: EPA

ZORAN MAMIĆ više nije trener Al Aina, potvrdio je to klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na svojim službenim stranicama.

Hrvatski trener sporazumno je prekinuo suradnju s klubom s kojim je prošle sezone osvojio dvostruku krunu i bio finalist Svjetskog klupskog prvenstva gdje je izgubio od Real Madrida.

U svojoj objavi Al Ain nije obrazložio odluku da se Mamića razriješi dužnosti trenera, ali pojedini mediji pišu o tome da je bivši trener Dinama dobio ponudu Al Hilala iz Riyada, vodeće momčadi Saudijske Arabije s kojom bi trebao potpisati suradnju u narednim danima.

Sve je navodno već dogovoreno, a Mamić je bio Al Hilalov prvi izbor još nakon što je portugalski stručnjak Jorge Jesus najavio svoj odlazak na kraju sezone.

Hrvatski derbi u Saudijskoj Arabiji?

Mamić već ima iskustva s vođenjem klubova u Saudijskoj Arabiji nakon što je u sezoni 2016./17. bio trener Al Nassra, a sada se vraća preuzeti najtrofejniji klub te države.

Ako preuzme Al Hilal, Zoran Mamić bit će treći hrvatski trener na klupi ovog najvećeg, najbogatijeg i najtrofejnijeg saudijskog kluba. Prije njega vodili su ga bivši i sadašnji hrvatski izbornici - Mirko Jozić i Zlatko Dalić.

Također, u tamošnjoj ligi mogao bi se igrati i hrvatski derbi jer je na klupi davljenika Al Ittihada još jedan bivši hrvatski izbornik, Slaven Bilić.

 

Pročitajte više