Žorić presudio "svom" Zagrebu, Androić zadovoljan: "Naša najbolja utakmica u Euroligi"

KOŠARKAŠI hrvatskog prvaka Zagreba pretrpjeli su i četvrti uzastopni poraz u Euroligi. U 4. kolu B skupine izgubili su kod Unicaje s 99:85, no treba dodati kako su "mravi" pokazali pozitivan pomak u igri te su nakon prve četvrtine čak imali vodstvo od +8.

S obzirom na dosadašnje poraze u ovome natjecanju, ovaj se može tretirati kao ''prihvatljiv''. Zagreb je odlično krenuo u utakmicu, te je nakon dvije minute igre poveo s 9-0. Održavali su ''mravi'' prednost tijekom cijele prve četvrtine, u jednom trenutku i s 11 koševa razlike, a nakon prvih 10 minuta igre vodili su s 27:19.

No, Zagrebu je trebalo gotovo pet minuta za prvi poen u drugom periodu, pa je Unicaja već u 14. minuti stigla do prvog vodstva, a na veliki odmor otišla s prednošću 49:41. Zagreb se u trećem periodu dva puta vratio na -4, ali je domaćin nakon 30 minuta igre imao 16 koševa prednosti i već tada je bilo jasno da od senzacije neće biti ništa. U zadnjoj četvrtini je domaćin rutinski održavao sigurnu prednost.

Žorić najbolji strijelac Unicaje, Kasun zabio 23 koša: "Pokazali smo da se možemo natjecati"

"Ova nam utakmica daje motivaciju za daljnji rad. BIla je ovo naša najbolja utakmica u Euroligi do sada. Pokazali smo da se možemo natjecati na ovoj razini. Naši veliki igrači imali su problema s osobnim pogreškama, a najbolji igrači su promašili nekoliko dobrih šuteva. To nas je spriječilo da dođemo u priliku pobijediti. Unicaja je zasluženo slavila, ali dobro je znati da možemo biti kompetitivni. Daje nam nadu za budućnost", rekao je nakon utakmice trener Zagreba Vladimir Androić.

Luka Žorić je bio najbolji strijelac Unicaje s 14 koševa. Centar hrvatske košarkaške reprezentacije pogodio je 7 od 11 lopti protiv svojih bivših suigrača u nepune 23 minute. Imao je tri skoka i dvije izgubljene lopte. U ujednačenoj momčadi Unicaje, Freeland je postigao 13 koševa, Roeland i Garbajosa po 12, Rodriguez 11, a Blanco 10 koševa.

Hrvoje Perić je u 20 minuta igre postigao 6 poena (3-5 za dva poena, 0-1 za tri), ali se istaknuo sa 6 skokova i 3 asistencije.

U Zagrebu je najbolji bio Mario Kasun s 23 koša (9-16 za dva poena, 0-1 za tri, 5-5 slobodna bacanja) i 7 skokova. Veteran Damir Mulaomerović je odigrao čak 36 minuta, najviše na utakmici. Ubacio je 13 poena, no, šut ga baš nije služio, osim s crte slobodnih bacanja (2-7 za dva poena, 1-3 za tricu, 6-6 slobodna bacanja). No, zato je upisao čak 10 asistencija! Simon i May dodali su po 10 poena u Zagrebu.

Unicaji je ovo bila treća uzastopna pobjeda.

 

Euroliga, 3. kolo skupine B:

Unicaja – Zagreb 99:85

Redoslijed: 1. Unicaja 3-1, 2. CSKA 3-0 (-1), 3. Panathinaikos 3-0 (-1), 4. Brose Baskets 1-2 (-1), 5. Zagreb 0-4, 6. Žalgiris 0-3 (-1)

Pročitajte više