HNL

Zovu ih najdosadnijim klubom HNL-a, a oni spremaju velike promjene i lov na Europu

Screenshot: HNTV/Foto: Privatna arhiva

TEKUĆA sezona HNL-a jedna je od najneizvjesnijih u povijesti lige. Zadnje kolo i finale Kupa odlučivat će o putnicima u Europu, ali i o tome tko ostaje u ligi.

Četiri ekipe bore se za mjesta koja vode u Europu, a tri ekipe bore se za ostanak, dakle više od pola lige ima zbog čega igrati zadnje kolo HNL-a. 

Da ludo i neizvjesno ne bi bilo samo na terenima, pobrinuli su se čelnici Slaven Belupa, kluba koji zbog toga što često završava na sedmom mjestu, bez izlaska u Europu i straha od ispadanja, nazivaju najdosadnijim u HNL-u.

U klubu su na kraju sezone moguće velike promjene. U Koprivnici bi prometno moglo biti na dvije ključne pozicije u klubu, onoj sportskog direktora, koja je upražnjena nakon što je Zvonimir Šimunović podnio ostavku, i onoj trenerskoj, koju drži Tomislav Stipić.

Izgledan je povratak Rajka Magića

Kako doznajemo, glavni kandidat za novog sportskog direktora je Rajko Magića, nekada pomoćnik Branka Ivankovića u Dinamu i čovjek koji je već obnašao funkciju sportskog direktora u Koprivnici. Te sezone Slaven je prvenstvo završio na četvrtom mjestu, nakon što su godinu ranije bili drugi.

Nazvali smo Magića koji trenutno radi kao stručni komentator u HNTV-ovoj emisiji Treće poluvrijeme, kratko nam se javio sa snimanja.

"Istina je da postoje razgovori sa Slaven Belupom, ali isto tako je istina da ništa nije završeno. Dogovorili smo se da ćemo sjesti kad sezona bude gotova i vidjeti možemo li pronaći dogovor koji bi zadovoljio sve strane", kratko nam je rekao Magić. 

Situacija oko izbora sportskog direktora je, dakle, prilično jasna. Nešto drugačija je situacija koja se tiče trenerske pozicije, o kojoj će se odlučivati nakon što bude imenovan sportski direktor.

Stipić nije siguran

Tomislav Stipić je uspio ostaviti Slaven u prvoj ligi, iako uz više neizvjesnosti nego što se očekivalo na početku sezone, ali nije sigurno da će Uprava ostaviti Stipića na mjestu trenera za sljedeću sezonu.

Nakon izbora sportskog direktora trebao bi uslijediti razgovor između Stipića i vrha kluba, na kojem će se napraviti revizija protekle sezone i raspraviti ciljevi za sljedeću sezonu. Sve to raspravit će se u kontekstu nastavka ili prekida suradnje.

Dva su kandidata za klupu

Zasad se čini da je Slaven Belupo skloniji prekidu suradnje jer je, kako doznajemo, Uprava kluba već kontaktirala dva najizglednija kandidata za Stipićeva nasljednika.

Riječ je o Krunoslavu Renduliću i Draženu Beseku. Bivši trener Šibenika slobodan je nakon što je na Šubićevcu smijenjen po nalogu nove Uprave i trenutno radi upravo s Magićem kao stručni komentator u HNTV-om Trećem poluvremenu, pa nije isključeno da se dogodi transfer s malih ekrana u Slaven Belupo.

S druge strane je Besek, varaždinski trener koji je od 31. prosinca prošle godine savjetnik u kineskom klubu Shanghai Shenhua, ali ima bogato trenersku iskustvo, što u HNL-u što u inozemstvu. 

Popis je trenutno stao na ta dva imena, ali s obzirom na to da do konačne odluke mora proći još desetak dana, nije nemoguće da se u međuvremenu pojave novi kandidati za klupu Slavena. Sve to radi se, kako nam je rečeno iz kluba, kako bi se u sezonama koje dolaze konkuriralo za mjesta koja vode u Europu.

 

Pročitajte više