Zubac bolestan i nemoćan protiv Baby Jokića, Šarić opet ostao bez poena

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC imao je skromnu večer drugi put u tri utakmice u ožujku, ali ovaj put to je prvenstveno posljedica bolesti čije je simptome osjećao cijeli dan i zbog koji se nije vraćao u igru u drugom poluvremenu pobjede njegovih LA Clippersa u Houstonu 122:116.

Zubac je za 15 minuta igre u prvom poluvremenu postigao tri poena (šut 1/4, slobodna bacanja 1/2), pet skokova, dvije blokade, po jednu asistenciju i izgubljenu loptu, ali nikako nije mogao parirati domaćem centru Alperenu Sengunu, koji je potpuno dominirao u oba reketa i na poluvremenu već imao 13 skokova. Clippersi u u Zupčevim minutama imali 13 poena zaostatka.

Dominacija Baby Jokića

Turski centar u potpunosti je opravdao medijski nadimak Baby Jokić postigavši 23 poena, 19 skokova i rekord karijere od 14 asistencija, ali Clippersi su u drugom poluvremenu preokrenuli 16 poena minusa i u zadnje tri minute prelomili utakmicu. 

Sengun je jedno od otkrića ove NBA sezone i jedan od igrača koji je u njoj najviše napredovao te u prosjeku postiže 21.3 poena, 9.4 skoka i 5.0 asistencija, a dan ranije je u pobjedi nad San Antoniom postavio rekord karijere s 45 poena, kojima je dodao i 16 skokova.

Šarić bez poena, Šamanić u petorci

Osim Zupca, večer za zaborav imao je i Dario Šarić, koji je u visokoj pobjedi Golden Statea nad Milwaukeejem 125:90 u igru ušao tek četiri minute prije kraja, kad je sve bilo riješeno, te ubilježio dvije asistencije, po jedan skok i izgubljenu loptu. Ovo mu je bila već peta utakmica u zadnjih mjesec dana u kojoj je ostao bez poena.

Najbolju predstavu od hrvatskih košarkaša u NBA ligi pružio je Luka Šamanić, koji je zbog brojnih ozljeda u visokoj liniji Utah Jazza dobio priliku u startnoj petorci te za nepunih 20 minuta postigao sedam poena (šut 3/9, trice 1/4), tri skoka, jednu asistenciju i dvije izgubljene lopte. Utah je u tijesnoj utakmici izgubila 119:117 slobodnim bacanjima DeMara DeRozana devet sekundi prije kraja.

Pročitajte više