Zubac i Westbrook ušutkali kritičare i odveli Clipperse do velike pobjede

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC ostvario je šesti uzastopni i ukupno 23. double-double sezone i bio jedan od najboljih igrača LA Clippersa u vrijednoj gostujućoj pobjedi kod Phoenix Sunsa 105:92. Hrvatski centar za 28 minuta igre postigao je 17 poena (šut 8/13, slobodna bacanja 1/1), 13 skokova, dvije asistencije, dvije blokade i tri izgubljene lopte.

Sunsi su bili bez svog startnog centra Jusufa Nurkića i gotovo cijelu utakmicu igrali s niskom petorkom, na kakve trener Clippersa Ty Lue obično reagira ostavljanjem Zupca na klupi, ali ovaj put hrvatski je reprezentativac odlično reagirao i zaslužio visoku minutažu, dominirajući u oba reketa, te pokazao treneru i kritičarima da se može obrambeno nositi sa "small ballom".

Triple-double Westbrooka nakon više od godinu dana

Prvi strijelac Clippersa, koji su igrali bez Kawhija Leonarda i Jamesa Hardena, bio je Paul George s 23 poena, ali prava priča bio je Russell Westbrook koji se vratio u startnu petorku i ostvario prvi triple-double sezone sa 16 poena, 15 skokova i 15 asistencija.

Westbrooku je to 199. triple-double karijere i prvi od dolaska u Clipperse prije 14 mjeseci. Posljednji put imao je trostruko-dvoznamenkasti učinak u siječnju prošle godine kao član LA Lakersa, a nakon što se početkom ove sezone dobrovoljno preselio na klupu, mnogi su mislili da će mu to ostati i posljednji.

Clippersi su ovom pobjedom došli nadomak osiguranja četvrtog mjesta na Zapadu s omjerom 51-28, dok su Sunsi, koje je sinoć predvodio Kevin Durant s 21 poenom, ostali sedmi s 46-33, izvan zone direktnog ulaska u doigravanje.

Bogdanovićeva tri poena

Osim Zupca, sinoć je igrao i Bojan Bogdanović, koji je u pobjedi New York Knicksa kod Chicago Bullsa 128:117 postigao samo tri poena, jedan skok i jednu asistenciju za devet minuta igre. Luka Šamanić odigrao je utakmicu sezone protiv Denver Nuggetsa, a Dario Šarić zbog ozljede je propustio pobjedu Golden Statea kod LA Lakersa 134:120.

Pročitajte više