nba

Zubac je briljirao na terenu, ali šou je ukrao izjavom o Pokemonima

Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

IVICA ZUBAC je u pobjedi Clippersa kod Cavsa 121:99 rekordom karijere došao do četvrtog double-double učinka u posljednja dva tjedna.

Kao rezervni centar odigrao je 27 minuta i 44 sekunde te za to vrijeme ubacio 10 poena uz šut iz igre 3/8, pri čemu je jednom bezuspješno gađao tricu. Pogodio je sva četiri pokušaja slobodnih bacanja.

Zubac je briljirao pod obručima, posebno u obrani. Imao je 16 skokova, što mu je rekord karijere. Od toga je 10 lopti uhvatio pod košem Clippersa. Ondje je i čak tri puta blokirao pokušaje Cavsa. Sjajnu partiju zaokružio je s dvije ukradene lopte i jednom asistencijom. 

Tako je Zubac seriju Clippersa od šest utakmica u gostima okončao kako je i počeo, double-doubleom, ali ovaj je bio s rekordnim brojem skokova.

Na novinarsko pitanje kako je preživio toliko dugu turneju Clippersa, Zubac je ovako nasmijao Amerikance: "Zabavio sam se otvaranjem Pokemon-kartica, ali presušio sam s Pokemonima na kraju puta pa se nadam da ću nabaviti neke dobre karte kada dođem kući."

Pročitajte više