Dallas poveo protiv Clippersa. Zubac jedan od najboljih u porazu od Dončića

Foto: Profimedia

DALLAS MAVERICKSI poveli su 2:1 u seriji protiv Los Angeles Clippersa u prvoj rundi doigravanja u NBA ligi. U prvoj utakmici na domaćem terenu Mavericksi su svladali Clipperse 101:90 za svoje prvo vodstvo u seriji. Dallas je u drugoj četvrtini stvorio dvoznamenkastu prednost koju gotovo da nije ispustio do kraja susreta, osim na par minuta pri kraju treće četvrtine, kada su Clippersi stigli na najmanjih -6.

Hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac bio je jedan od najboljih pojedinaca kod Clippersa. U 32 minute na terenu zabio je 19 poena (šut 8/11) uz osam skokova i po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu. Po 21 koš ubacili su James Harden i Norman Powell, no izostao je učinak Paula Georgea i Kawhija Leonarda. George je zbog problema s prekršajima igrao samo 30 minuta i postigao sedam poena, dok je Kawhi, koji se tek vratio nakon ozljede koljena, ubacio dva poena više.

Nadomak triple-doublea kod Mavericksa bio je Luka Dončić, koji je susret završio s 22 poena, 10 skokova i devet asistencija te tako bio najbolji pojedinac svoje momčadi. Kyrie Irving pridružio mu se s 21 košem uz šest asistencija.

Rezultati večeri:

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 121:118 (OT) (Indiana vodi 2:1)
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 101:90 (Dallas vodi 2:1)
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 109:126 (Minnesota vodi 3:0)

Pročitajte više