NBA

Zubac jednom od partija života srušio povijesnog Dončića: Dečko, nježnije s obručima!

Foto: Ashley Landis/Pool Photo-USA TODAY Sports

IVICA ZUBAC briljirao je u pobjedi Clippersa nad Mavericksima (109:99) koje je predvodio Luka Dončić.

Hrvatski centar sjajno je iskoristio ozljedu leđa startera Sergea Ibake te ga impresivno nadomjestio u prvoj petorci. Uz Kawhija Leonarda, koji je imao 22 koša, osam skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte, bio je najbolji igrač za iznimno važnu pobjedu protiv Dallasa.

Clippersi su Mavse, koji su u naletu, dočekali s četiri poraza u pet zadnjih utakmica te prvi put nakon što su im krajem godine nanijeli najteži poraz u povijesti, 73:124. 

Zupcu je to bila jedna od najboljih utakmica otkako je došao u NBA. Za 35 minuta postigao je 15 koševa, uz gotovo savršen šut iz igre (7/8) te 11 skokova. Dodao je po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Centar Clippersa carevao je pod koševima te lakoćom zakucavao pored odličnog Kristapsa Porzingisa (22 koša, sedam skokova), čime je oduševio televizijske komentatore. 

"Pazi na te obruče, veliki dečko!" oduševljeno su vikali dok je Zubac monstruoznim zakucavanjima u lice latvijskom gorostasu (2.21 metara) "provjeravao kako su pričvršćeni za tablu".

Kod poraženih je najistaknutiji bio Luka Dončić. Uz očajan šut (9/23 iz igre, 4/11 za tricu) došao je do 25 koševa, a 34. triple-double karijere je zaokružio sa 16 asistencija i 10 skokova. 

Tako se probio na 11. mjesto tablice igrača s najviše triple-doubleova. 

Pročitajte više