HRVATI U NBA

Zubac odigrao najbolju utakmicu sezone. George: Ni ne zna koliko može dominirati

Foto: Guliver / AP

IVICA ZUBAC odigrao je najbolju utakmicu sezone u pobjedi LA Clippersa nad Sacramentom 115:96.

Zubac je igrao 22 i pol minute te ostvario prvi double-double sezone s 11 koševa i 12 skokova. Pogodio je četiri od pet lopti iz igre i sva tri slobodna bacanja, a ubilježio je i po jednu asistenciju i blokadu.

"Suigrači su me trebali, skakao sam kako znam i pokušao doprinijeti u oba smjera", rekao je Zubac nakon utakmice.

Ove sezone više nije starter, ulazi s klupe, pa iako mu je minutaža skoro ista, to se vidi na njegovim brojkama jer postiže 1.8 poena i 2.6 skokova manje nego prošle sezone.

"Prihvatio sam to kao izazov. Moram biti spreman od prve minute kad uđem u igru. Drukčije je nego kad si starter, ali svi se moramo prilagođavati. Radim što mogu da bih pomogao momčadi", skromno je objasnio Zubac razliku u pristupu u te dvije uloge.

Zato ga je nahvalio suigrač Paul George.

"Zu ni ne zna koliko dominantan može biti. Zaboravljate koliko je mlad, još je beba. Rijetko nađeš centra takvih dimenzija. To je jedna od njegovih prednosti, mora prihvatiti da je najveći igrač na parketu i tako igrati", rekao je George.

Kawhi Leonard bio je prvi strijelac Clippersa s 32 koša, George je ubacio 19 uz 12 asistencija i sedam skokova, a Kingse je predvodio De'Aaron Fox s 25 poena.

Pročitajte više