Zubac opet do rekorda karijere na Leonardovu povratku, Bogdanović jedini pružio otpor

Foto: Profimedia

UTAKMICU klubova dvojice hrvatskih reprezentativaca zasjenio je Kawhi Leonard, koji je uslijed nezaliječenosti operiranog koljena dosad ubilježio samo dva nastupa s klupe ove sezone. U okršaju LA Clippersa i Detroit Pistonsa zaigrao je prvi put nakon skoro mjesec dana, i to startavši u petorci. Za 24 minute igre postigao je samo šest poena, ali s njim na parketu Clippersi su prelomili utakmicu.

U tijesnoj završnici Clippersi su pobijedili 96:91 uz vrlo dobre predstave obojice Hrvata. Zubac je izjednačio tri tjedna star učinak karijere, uhvativši čak 18 skokova. Uz to je postigao devet poena (šut 3/8, slobodna bacanja 3/4) uz jednu asistenciju, ali i čak pet izgubljenih lopti.

VIDEO: Arena Sport

Bogdanović je bio najbolji strijelac utakmice s 26 koševa (šut 10/18, trice 2/4, bacanja 4/5), a ostvario je po tri skoka i asistencije te po dvije ukradene i izgubljene lopte. Ali nitko osim njega nije bio napadački raspoložen pa su Pistonsi propustili priliku da dođu do tek četvrte pobjede u sezoni.

Strijelce Clippersa predvodio je Reggie Jackson s 23 poena, Paul George i Marcus Morris postigli su po 16, a Norman Powell 14 poena.

Durant promašio za pobjedu, ali doskočio je suigrač

U Portlandu su Brooklyn Netsi ukrali pobjedu u zadnjoj sekundi nakon što je Kevin Durant promašio, a Royce O'Neale uhvatio odbijanac i pogodio za 109:107. O'Neale je tim skokom i košem došao do triple-doublea od 11 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Prvi strijelac Netsa bio je Durant s 35 poena, a Ben Simmons je s klupe zabio 15 uz 13 skokova i sedam asistencija.

VIDEO: Arena Sport

Blazerse su predvodili Damian Lillard (25 i 11 asistencija), Anfernee Simons (24) i rookie Shaedon Sharpe (20), a Jusuf Nurkić je ubacio 17 uz osam skokova.

Sacramento Kingsi nastavili su s odličnom formom i razbili San Antonio 130:112 uz 28 poena De'Aarona Foxa i 26 Malika Monka. Kingsi su na pozicijama koje vode u doigravanje, koje su propustili posljednjih 16 godina, što je najdulji aktualni niz u američkim profesionalnim sportovima.

Rezultati:

Portland - Brooklyn 107:109
Sacramento - San Antonio 130:112
LA Clippers - Detroit 96:91

Pročitajte više