SKIJANJE

Zubčić fantastičan u veleslalomu, drži drugo mjesto nakon prve vožnje

Foto: EPA-EFE

NAJBOLJI hrvatski skijaš Filip Zubčić odvozio je sjajnu prvu vožnju četvrtog veleslaloma sezone u talijanskoj Alta Badiji. Startao je prvi, a drugu vožnju čeka s drugim najboljim vremenom, odmah iza Francuza Alexisa Pinturaulta koji ima 26 stotinki prednosti. 

Iza njih se smjestio vodeći u ukupnom poretku veleslaloma Marco Odermatt s 40 stotinki zaostatka za vodećim, odnosno 14 stotinki iza Zubčića.

Filip je odvozio odlično. Imao je manjih problema u gornjem dijelu staze gdje se nekoliko puta izvukao iz teških situacija, no onda je bio fantastičan u srednjem dijelu staze uz solidan donji dio. Kada je ušao u cilj, po njegovoj reakciji se vidjelo da vjeruje kako može bolje od pruženog.

Nadoknadiv zaostatak

Unatoč tome, nitko Zubčića nije skinuo s prvog mjesta do Francuza Pinturaulta, ali 26 stotinki je itekako nadoknadivo u drugom laufu. Odermatt je također blizu Zubčića pa nas čeka jako zanimljiva druga vožnja, no zbog odlične forme Zubčić se ima pravo nadati pobjedi.

Zubčić je drugi u ukupnom poretku veleslalomaša sa 182 boda, dok je prvi Odermatt s 240 bodova. U posljednja dva veleslaloma Zubčić ima pobjedu i treće mjesto.

 

Pročitajte više