HNL

Župarić: Živimo za ovo, odričemo se i onda nas sudac masakrira u jednoj večeri

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

RIJEKA nije uspjela pobijediti Inter iz Zaprešića u sedmom kolu HNL-a i tako brzo zaboraviti na bolno ispadanje iz Europa lige. Hrvatski doprvak morao se zadovoljiti s bodom nakon jedne čudne i vrlo borbene utakmice na Rujevici na kojoj je podijeljeno čak 10 žutih kartona, od toga sedam gostima. 

Tijek susreta odredio je dosuđeni penal u 15. sekundi kada je Ante Čuljak duel Roberta Punčeca i Ivana Mamuta okarakterizirao najstrožom kaznom. Vođa riječke obrane Dario Župarić nije mogao sakriti nezadovoljstvo suđenjem i oštro ga je kritizirao.

>> RIJEKA - INTER 1:1 Veliki kiks Rijeke. Acosty promašio zicer za pobjedu

>> Bišćan: Sudac se pogubio, nije bilo nogometa. To još nisam doživio

"Živimo, odričemo se za nogomet, a on dođe i masakrira nas u jednoj večeri"

"Razočaran sam suđenjem. Mi živimo za ovo 20 godina, treniramo, odričemo se i onda dođe čovjek i masakrira nas u jednoj noći jer mu je svejedno. Dali smo sve od sebe. Sudac je baš utjecao na rezultat utakmice. Bi li sudac onaj prekršaj za penal svirao na sredini terena? Ne bi. Pogotovo u prvoj minuti, pa za penal u prvoj minuti trebaš čovjeku nogu slomiti. Takvih duela u utakmici ima na stotine. Svaki trenutak je zaustavljao igru", rekao je stoper Rijeke, Dario Župarić pa dodao:

"Kako mi živimo za utakmice, tako bi i suci trebali. Pratiti igrače, gledati tko se valja po terenu, tko krade vrijeme. Ako smo večeras odigrali 60 minuta, previše sam rekao. Pola sata se ležalo na travnjaku. Ne znam što bih rekao osim da sam razočaran", dodao je.

"Sudac je unio nervozu. Ne znam što očekivati od njih u budućnosti"

Sudac Ante Čuljak svojim je odlukama uvjetovao nervozu na terenu. Dosuđeni kazneni udarac u 15. sekundi zapalio je publiku, ali i zaoštrio odnose na travnjaku Rujevice s kojima se, dojam je, nije znao najbolje nositi u nastavku.

"Sudac je od prvog trenutka unio puno nervoze u utakmicu, mi smo pokušavali, ali... Kad ti svira penal u prvoj minuti, kad gubiš od početka, a oni stanu iza u blok samo postaneš još nervozniji i sve ide u kontra smjeru. Da mi Dinamu damo gol u prvoj minuti, pa stanemo iza u blok, teško da bi nas oni 5:1 pobijedili. Ne znam što očekivati u budućnosti. Sad smo se s Hajdukom mogli boriti za vrh, ali mislim da nije do nas", zaključio je Župarić. 

Tomečak: "Moramo biti pošteni i reći da može i mora bolje"

Domaći su u 43. minuti tražili penal. Mlinar je zakačio Tomečaka malo po nozi, a ovaj je pao. Međutim, sudac Čuljak samo je odmahnuo rukom. Bek Rijeke priznaje da je dobio udarac po nozi, ali poštuje konačnu odluku glavnog suca.

"Ja sam definitivno pipnuo loptu prvi, on me udario po nozi s leđa dok je htio izbiti loptu. Možete i njega pitati, ako je pošten, reći će da me udario. Sudac je procijenio da nije penal. Po meni je čisti penal, ali to je njegova procjena. Nažalost, bilo je puno prekida, ležanja... Nitko ne želi takve utakmice, ali one se dogode tu i tamo. Na kraju krajeva, imali smo i mi svoje prilike i da smo ih realizirali ne bi se suđenje toliko potenciralo. Nažalost, moramo biti pošteni i reći da može i mora biti puno bolje s naše strane", kazao je Ivan Tomečak nakon utakmice. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više