Zupčevi LA Clippersi nakon Hardena dovode i novog centra

Foto: Profimedia

DOLASKOM Jamesa Hardena u LA Clipperse hrvatski centar Ivica Zubac ostao je jedini starter toga kluba koji nije višestruki All-Star i All-NBA igrač, ali trenutačno je i najvažniji jer za njega doslovno nema zamjene nakon što je pričuvni centar Mason Plumlee ozlijedio koljeno, zbog čega će mirovati dva mjeseca.

Clippersi su u razmjeni s Philadelphia 76ersima za Hardena dobili i srpskog reprezentativca, donedavnog centra Crvene zvezde Filipa Petruševa, ali procijenili su da im ne treba i proslijedili ga u Sacramento Kingse. Tako je jedina Zupčeva pričuva ostao Plumlee, koji će dugo biti izvan sastava.

Kao novu zamjenu dovode Nijemca?

Američki mediji pišu kako će Clippersi novom razmjenom pokušati dovesti novog centra te da im je prvi izbor Nijemac Daniel Theis, koji je sezonu započeo potpuno izvan rotacije Indiana Pacersa, za koje je prvih osam minuta odigrao sinoć u pobjedi nad Milwaukee Bucksima. Zbog toga se očekuje da bi mogao biti jeftin.

Ipak, dodaje se da Clippersi ne žure i do nove akvizicije Zubac će imati veću minutažu od dosadašnje (25.5 minuta po utakmici), a mijenjat će ga 38-godišnji P.J. Tucker, snažni, ali samo 195 cm visoki veteran koji je karijeru izgradio kao "small ball" petica, a stigao je s Hardenom iz Sixersa prošlog tjedna.

Zubac u prvih sedam nastupa u novoj sezoni ima prosjeke od 10.9 poena, 8.1 skoka i 1.9 blokada uz 62.7% šuta iz igre. Clippersi su na omjeru 3-4, s tim da su izgubili obje utakmice s Hardenom u sastavu.

Pročitajte više