Zvat ću Modrića ove zime. Napravit ćemo sve da u Dinamu završi karijeru

Foto: Marko Lukunić/GNK Dinamo

DINAMO posljednjih skoro pola godine proživljava najturbulentniju fazu u posljednjih jako puno godina. Uz neviđene borbe za prevlast u klubu, Dinamo je neizvjesno živio i na terenu. Prošle sezone je umalo ostao bez naslova prvaka pa ga je spasio Igor Bišćan, a u međuvremenu je ostao bez svojih glavnih igrača, što prošle zime, što u ovom prijelaznom roku.

Klub je ovog ljeta morao raditi tranziciju u momčadi, a istovremeno se baviti smanjivanjem ogromnog broja igrača. Na sve to došli su i šokovi u vidu ispadanja od AEK-a, smjene trenera Bišćana, pa onda još šokantnijeg ispadanja od praške Sparte i pada u Konferencijsku ligu.

Cijelo to vrijeme Dinamo je slabo ili nikako komunicirao sa svojim navijačima kojima nitko nije rekao što se u klubu događa i sasvim legitimno je bilo da su dobili dojam da se u Maksimiru ne zna tko pije, a tko plaća.

O svemu tome i o puno drugih tema u velikom intervjuu za Index govorila je predsjednica Dinamove uprave Vlatka Peras, koja je u klubu od 1998. godine. Bila je bliska Mamićeva suradnica, a danas je osoba čiji glas prilikom ključnih odluka za klub ima najveću težinu.

Zašto Dinamo prečesto šuti i ne komunicira s javnosti?

Nisam tip koji voli sazivati presice. Što se sportske politike tiče, to smo prepustili treneru, da on o tome priča na presicama. Što se tiče nekih internih vijesti, trudili smo se da sve službene informacije budu preko našeg weba, ali puno toga je izlazilo u medijima i na portalima i u tome očito nismo uspjeli.

Nešto je bilo točno, ali nažalost većinom su to bile netočne informacije. Da, prihvaćam kritiku po pitanju komunikacije na van i nadam se da će ovakvi intervjui pomoći da napredujemo u tom smjeru. Naš najveći problem kao kluba u segmentu komuniciranja je što informacije cure van. To nema veze s vama medijima, nego s nama, to mi moramo interno riješiti.

Svatko se sa svakim čuje, svatko priča, svatko ima svojeg novinara i tako nanosi štetu klubu. Ja sigurno neću biti policajac i istraživati tko se s kime čuje. Sjetimo se priče s promjenom tehničkog sponzora. Ta informacija je izašla u medije iz savjetodavnog tijela. Neki ugovori su se već potpisali, neki novac od Castorea je već sjeo i onda takva informacija izađe u javnost.

Manjak komunikacije u klubu stvorio je dojam da se Dinamo i dalje vodi iz Međugorja te da Zdravko Mamić odlučuje o svemu. Je li to točno?

Što bi pjesma rekla, "još uvijek moja glava meni pripada". Zdravko Mamić nema utjecaja na Dinamo i sve što se vodi, vodi se iz ovih ureda na čelu s predsjednikom kluba. Da bih objasnila taj problem moram se vratiti na prosinac i onu famoznu skupštinu na kojoj je pao kvorum.

Nadzornog i izvršnog odbora nema i onda se po medijima povlačila ta priča da sam se ja dovela u situaciju da me nitko ne može smijeniti jer izvršni odbor imenuje upravu. U trećem mjesecu, kad je istekao mandat izvršnom i nadzornom odboru, uprava je formirana tako da sam ja ostala predsjednica uprave, a došli su Dario Šimić, Darko Podnar i Danijel Tomačić.

Često se provlačila fama po medijima da se ne zna što oni rade pa da i to raščistimo, iako sve piše na našim web stranicama. Pojasnit ću. Dario Šimić je doveden za sportsku politiku, Darko Podnar je bio član uprave Istre i osim općih i međunarodnih poslova i licenciranja ima iskustva u nogometnom svijetu.

Danijel Tomačić doveden je iz firme koja je jedan od najvećih sponzora kluba, bio je u kontaktu s klubom i on se bavi sigurnošću, stadionom, navijačima i članstvom, ali sve odluke po pitanju financija, ulaznih ili izlaznih transfera i svega donosimo konsenzusom. Uprava nije servis želja i ciljeva jednog čovjeka.

Ante Čačić je otišao, odluka je donesena jednoglasno. Dolazak Igora Bišćana bio je prijedlog Darija Šimića i nije bilo nijedne osobe u klubu koja je bila protiv toga. Meni je žao što je ispalo kako je ispalo, ali odluka o njegovu razrješenju donesena je jednoglasno, kao i o dolasku Sergeja Jakirovića.

U kakvim ste danas odnosima sa Zdravkom Mamićem? Čujete li se?

Rijetko, ali čujemo se. Ja ću s njim uvijek ostati u dobrim odnosima. Vrijeme će pokazati je li bio pozitivna ili negativna osoba u povijesti Dinama. Nakon toga ćemo moći dati ocjenu. Ja sam s njim radila dvadeset godina i znam koliko se on trudio za ovaj klub, a to što je on osuđen…

Osuđen je, da, ali to je moje osobno mišljenje o njemu. Da, ja sam bila njegova tajnica i ne znam što je u tome loše iako su u klubu u to vrijeme bile četiri tajnice. Čujem da se zaziva njegov povratak u Dinamo, ali ja sigurno nisam ta koja zaziva njegov povratak. To ćete sve jednog dana moći pročitati u mojoj knjizi, koja će svakako biti lako štivo.

Koliko ste zadovoljni prijelaznim rokom?

Maxime Bernauer je došao na prijedlog Igora Bišćana, Šimić ga je uvažio, predložio i doveli smo ga. Takuro Kaneko je došao na isti taj način, kao i Mihaljičenko. Bakrar? Pregovarali smo s Istrom, koja je za njega tražila dva milijuna eura. Onda smo mi predložili posudbu na godinu dana s opcijom otkupa što je za Dinamo uvijek najbolja varijanta, da vidimo kako će se igrač snaći.

Nakon toga je sportski sektor pregovarao, a iz Istre smo dobili naputak da su oni zapravo pregovarali i o posudbi i o posudbi nekih naših igrača njima. I na kraju je u jednom mediju, prije nego što smo dobili mail od Istre da oni od tog igrača odustaju, objavljeno da se Istra povlači iz tog posla. Dvije minute nakon toga nama se javila Istra i rekla da odustaje. 

Dinamu je u tom trenutku dva milijuna eura za Bakrarovu odštetu, da smo ga željeli otkupiti, jednostavno bilo previše. Prijelazni rok još nije počeo, a cilj uprave bio je da se sve zadrži do 15. kolovoza, što se na kraju i dogodilo, pa čak i duže.

Jesmo li se trebali puno prije pripremiti na odlaske glavnih igrača? Jesmo, i tu smo pogriješili. Da smo prošli AEK, Luka Ivanušec ne bi otišao iz Dinama. On je imao ugovor još tri godine, a novi ugovor bio je na stolu. No izostanak europskog rezultata diktirao je neke prodaje.

Jedino što je na početku prijelaznog roka bilo sigurno je da će otići Josip Šutalo. Ajaxov sportski direktor došao je u Zagreb i to nitko nije imao pojma. Najednom me nazvao za dva dana i došao po Šutala. Što se provizija za Šutala tiče, provizije su dogovorene unaprijed. Kao što su bile dogovorene za Majera, Jakića ili Gvardiola. 

Je li Dinamo premalo zaradio na transferima svojih najboljih igrača? Dojam među navijačima je da se i za Oršića, i za Livakovića, i za Ivanušeca moglo dobiti više...

Kad je Mislav Oršić odlazio iz Dinama, godinu dana ranije imao je ponudu Burnleyja od sedam i pol milijuna eura i nije istina da je ponuda bila 11 milijuna eura. Oršić je želio ići, ali ga klub nije pustio i bilo mu je obećano da mu se u budućnosti neće raditi problem. On je veliki profesionalac, prihvatio je to i problema nije bilo.

Southampton je ponudio koliko je ponudio i nijedne druge ponude nije bilo. Oršić je imao 30 godina, želio je novi izazov ili riješiti svoju financijsku stabilnost. Pa zašto ne? Nećemo ga mi držati kao taoca. Jedina ponuda koju je Dinamo imao za Luku Ivanušeca bila je ona Feyenoorda, a za Livakovića je jedina ponuda bila ona Fenerbahčea. Šutalo je jedini imao više ponuda i na kraju je otišao u Ajax.

Za Livakovića smo u zadnjih pola godine prije Fenerbahčea dobili ponudu jedino Nottingham Foresta, i to sedam milijuna eura s bonusima, što se nije realiziralo. Normalno je da ti igrači žele novi izazov, da su dali klubu sve što su mogli i da žele nešto novo.

Fenerbahče se javio 1. srpnja i tu je svega bilo. Mene je Livaković jedan dan nazvao i pitao jesam li ja nešto izjavila za Instagram Fenerbahčea oko njega, što veze s pameću nije imalo. Oni su izmislili neku moju izjavu da bi zapalili tu priču, Turci su nevjerojatni. Nije ni Livaković sam znao što da radi, ali na kraju je ipak otišao jer je dobio sjajnu ponudu i to je potpuno razumljivo.

Dok nije dogovoren ostanak Brune Petkovića, Dinamo je očajnički tražio napadača. Zašto nikoga nije doveo?

Priča o Friganu se stalno povlačila po novinama. Cijena za Dinamo bila je pet milijuna eura plus bonusi i deset posto budućeg transfera. Mierez? Je na prodaju, nije na prodaju. Kad se Dinamo pojavi, cijena je puta dva. Nakon zadnje utakmice u Osijeku dobili smo odgovor da Mierez nije na prodaju.

Isti odgovor dobili smo za Barišića iz Osijeka. "Nije na prodaju", da bi se na kraju Barišić prodao, a Dinamo nitko nije kontaktirao. To je ta famozna suradnja Dinama s klubovima iz HNL-a. Kad mi kupujemo igrača, nije isto ako je Frigan pet milijuna i ako je pet milijuna, ali još dva igrača na posudbu koje Dinamo plaća. To je onda za Dinamo puno skuplje. 

Trebao je doći i Michael Frey. Što znači pojačanje za Dinamo u kojem igraju Šutalo, Livaković, Ivanušec, Petković? Dinamu je gotovo nemoguće dovesti takve igrače. Falio nam je napadač, a sportski sektor se odlučio za Freya, ali on nije došao većinom glasova uprave. Zašto? Zato što smo u tom trenutku imali Sandra Kulenovića.

Meni se impliciralo da je moja greška što ga se nije dovelo. Rekli smo "ajmo dovesti Freya", ali ga aktualni trener nije želio. Vratili smo Kulenovića iz Lokomotive, koji je trebao ići u Rijeku nakon raskida ugovora. Zašto bismo mi ostali bez takvog igrača koji sigurno može biti rotacijski igrač u HNL-u? A Dinamo je u njega jako puno uložio.

Ja ne znam vrijedi li Frigan pet milijuna eura, ali ako Dinamo kupi u HNL-u igrača za pet milijuna eura, onda možemo staviti ključ u bravu jer smo se pokopali. Svi se u zadnje vrijeme nabacuju Dinamom, ali to neće ići. Svi su kontra Dinama, kad god se Dinamo negdje pojavi kao kupac, cijene su drukčije.

Prije su ti klubovi prodavali igrače pod egidom "daj što daš", a sad više nisu u toj situaciji. Prije dvije sezone Dinamo je potrošio oko 15 milijuna eura na igrače iz Prve HNL, a pogledajmo gdje su ti igrači danas. 

Puno se pričalo o tome da je Nenad Bjelica želio i Petkovića i Ademija, a turski mediji su ih njemu već praktički prodali. Što se tu događalo?

Trabzonspor je želio Petkovića i Nenad Bjelica je bio u direktnom kontaktu sa mnom. Prva ponuda bila je 2.4 milijuna eura i narasla je do četiri milijuna plus 500 tisuća eura bonusa. To nije bila loša ponuda, ali je tajming bio grozan - između dvije utakmice sa Spartom. Odnosno, kasno.

Intenzivno sam razgovarala s Ademijem, ipak ja imam puno utakmica u nogama. Rekla sam mu: "Aki, nema problema. Ajde ti nemoj ići u Trabzon i dođi k nama, a Petko ako želi, neka ide." I što se dogodilo? Obojica su danas u Dinamu.

Preko Ademija se pokušavalo doći do Petkovića i ja to ne zamjeram Bjelici. On je pokušao na sve načine doći do igrača, ali takvu utakmicu nije mogao dobiti. No tu je vrlo važan igrač bio i Sergej Jakirović. Prva stvar koju je napravio kad je došao je da je osobno nazvao Stojkovića, onda je nazvao Ademija i onda kapetansku traku dao Petkoviću. 

Pred Dinamom je prevažna sezona, u kojoj se bori za ulazak u novu, bogatu Ligu prvaka. Koja je strategija kluba s obzirom na to da dovodi igrače koji su tu da popune kadar, a nije baš da u klubu ima jako puno novih Baturina, Šutala ili Ivanušeca, na kojima bi kroz nekoliko godina mogao zaraditi?

Dinamova strategija je uvijek ista - biti prvi u HNL-u i igrati Europu. Cilj je uvijek Liga prvaka, ali nije prioritet niti je ikad bio. U Europa ligi smo pokazali da možemo igrati u toj konkurenciji, a sad ću odabrati tu riječ i reći da "nažalost" igramo Konferencijsku ligu ove sezone.

Osim toga, klub je destabiliziran od trećeg mjeseca i sve se to negdje prelijeva. Jako je važno da dignemo europski koeficijent kluba u Konferencijskoj ligi. Dogodio nam se AEK, dogodila nam se Sparta, ali nema kukanja, nego moraš gledati naprijed. I da, želim naglasiti da ja nisam plakala na stadionu u Pragu, kako se pisalo. Nisam žena koja ne plače, ali kad plačem, to radim u svoja četiri zida. 

Što se tiče mladih igrača i onih koji dolaze, teško je bilo očekivati da će neki novi, mladi igrači dobivati puno šanse kraj Livakovića, Šutala, Ivanušeca, Oršića i svih ostalih. Što se dovođenja mladih igrača tiče, ni to više nije tako jednostavno. Mi prije nismo imali problema s posudbama naših igrača jer su ih svi željeli.

Danas klubovi kad im mi posuđujemo igrače traže nešto zauzvrat što razvijaju naše igrače. Nije to više "dajte nam pomozite, dajte nam nekoga". Doveli smo Stojkovića, Vidovića, Kačavendu, Sučića i u njima vidimo buduće nade, pa i, ako hoćete, zaradu. 

Dion Drena Beljo otišao je u Augsburg, Dinamo se lako odrekao Nike Jankovića, a nudio mu se i Marco Pašalić koji je završio u Rijeci. Prati li Dinamo danas dovoljno tržište i regiju, odnosno kako je moguće da mu takvi igrači promaknu?

Oko Belje je Dinamo bio u mrtvoj utrci s Augsburgom. Dinamo je ponudio 3.5 milijuna eura, ali Osijek ga je prodao u Bundesligu za tri milijuna eura. Beljo je tamo dobio uvjete koje mu mi nismo mogli ponuditi, ali su i razni agenti od Augsburga dobili uvjete koje mi nismo željeli ponuditi.

Dinamo kad kupuje igrače u HNL-u nema posrednike na ugovore u transferu. Osijek ga je odlučio tamo prodati i to je to. Osijek posluje tako da nikad nema sto posto iznosa od transfera, ali to je njihova stvar.

Često se postavljalo to pitanje zašto je Janković otišao u Rijeku, a odgovor je jednostavan: Zato što ga trener i sportski sektor nisu vidjeli kao igrača za Dinamo. On je bio na posudbi u Rijeci, raskinuli smo posudbu i na zahtjev i želju trenera i sportskog direktora, da bi mu za dva dana bilo rečeno da ne ide na pripreme. To je domena sportskog sektora. 

Što se Pašalića tiče, do mene nije došla informacija da ga možemo dobiti, ali kasnije mi je rečeno da ga tadašnji trener Igor Bišćan nije vidio kao igrača za prvu momčad. Odlučili smo se za neke druge opcije, a vrijeme će pokazati jesmo li bili u pravu.

Zašto Dinamo nije vratio Mislava Oršića, a nudio mu se?

Nije istina da Dinamo nije bio zainteresiran za njega, ali bi to financijski Dinamo koštalo tri milijuna eura na ime odštete plus njegova plaća i pod takvim uvjetima ga nismo mogli vratiti. 

Zašto Dinamo nema sportskog direktora i kakav je vaš odnos s Dariom Šimićem, koji je zadužen za poslove sportskog direktora?

Pokušavali smo modele s trenerom i sportskim direktorom u jednoj osobi. Prvo je to bio Željko Kopić, pa Ante Čačić, kojemu je produljio ugovor. Ne može si Dinamo dopustiti da ima trenera do ljeta i da ne zna što će kasnije biti. Ante Čačić je u tom trenutku čovjek koji je uveo Dinamo u Ligu prvaka.

Izvršni odbor je u to vrijeme kroz medije provlačio mantru da tražimo sportskog direktora. Ante Čačić je postao sportski direktor i doveo je Maura Perkovića za 1.8 milijuna eura. Ja sam sigurna da Perković ima mjesta u Dinamu, ali nisam da je trebao biti plaćen toliki novac. Uostalom, kad smo pregovarali s Istrom oko Bakrara, ja sam im ponudila Perkovića na posudbu, a oni ga nisu htjeli. 

Znam da se svašta piše o nekom mojem navodnom sukobu s Dariom Šimićem. Ne mogu razumjeti zašto se konstantno stvara ta fama da među nama postoji problem. Niti smo mi ikad imali neki problem niti mi se on ikad požalio da su mu ruke vezane u bilo kojem smislu.

Preporučio je Igora Bišćana, usuglasili smo se, preporučio je Marka Marića za šefa škole, usuglasili smo se. Dogodila se promjena u strukturi omladinske škole, doveli su druge ljude i nije bilo nikakvih problema. Komuniciramo svaki dan, imamo najnormalniji odnos. Možda će i on i mi negdje pogriješiti, ali to je normalno.

Koliko povratak Arijana Ademija znači za Dinamo?

Arijana Ademija se mora odvojiti od svih drugih igrača. To je posebna glava. Njemu novac nije igrao ulogu sad kad se vraćao, a ja mislim da je shvatio kakav je lider ovoga kluba tek kad je otišao. Ja sam to vidjela odavno, ali on to nije dovoljno percipirao.

Arijan je ogroman perfekcionist i nije mu bilo lako biti kapetan jer mu je smetalo kad sve ne funkcionira onako kako on misli da bi trebalo. Uvijek je bio spona između svlačionice, trenera i čitavoga kluba, i to je ipak veliki teret.

Sad smo dobili jednog potpuno novog Ademija koji je svojim povratkom unio toliko energije u ovaj klub da smo svi oduševljeni. On je prebitna osoba za Dinamo i igrački i ljudski. Njemu je Dinamo u krvi. I dok je bio u Kini smo se čuli i mislim da je on tamo ostao bez nekog unutarnjeg adrenalina.

Njemu je ovaj grad sve. U neku ruku ga je Dinamo svih ovih godina zbog njegovih liderskih crta malo umorio i u Kini je možda tražio mir. A tamo je u biti shvatio da mu taj, da tako kažem, život na rubu odgovara i da mu fali. Dao je besu, upisao je trenersku akademiju, što mi je jako drago, i on ne ide više nigdje.

Pretpostavimo da Dinamo sljedeće sezone ne uđe u Ligu prvaka i ne proda ponovo igrače za 40 milijuna eura. Hoće li klub preživjeti?

Sigurna sam da hoće. Dinamo je počeo značajno prihodovati, iako ne još dovoljno, na ugostiteljstvu i marketingu. Novi tehnički sponzor Castore, koji će biti od sljedeće sezone, donijet će samo po ugovoru, znači bez postotka od prodaje, značajan prihod Dinamu, najveći u povijesti HNL-a.

I, kad već o tome govorim, puno će veća ponuda klupskih artikala biti i to me baš jako veseli. Bilo je tu svakakvih firmi koje su radile ugostiteljstvo na stadionu, a sad to radi naša firma Plavi korner.

Otvaramo još jedan fan shop u gradu, na atraktivnoj lokaciji, i u zračnoj luci, a klupski web shop radi jako, jako dobro. To će biti još bolje kad promijenimo tehničkog sponzora. Smanjen je ogroman broj igrača pa će i dio u budžetu za obveze prema igračima biti manji.

Na novoj skupštini kluba neće se raspravljati o novom statutu, o kojem se toliko pričalo u vrijeme posljednje skupštine kluba, na kojoj su navijači igrali važnu ulogu. Predsjednik Barišić je nedavno izjavio da mu za većinu neće trebati navijački povjerenici. Je li time izigrao navijače koji su mu pomogli da preživi i trebaju li po vama članovi imati pravo glasa u klubu?

Dinamov statut jasno kaže tko donosi izmjene i dopune statuta. Naime, izvršni odbor predlaže izmjene i dopune statuta predsjedniku kluba, ali klub je trenutno bez izvršnog odbora, budući je starom sazivu istekao mandat od četiri godine, dok novi izvršni odbor skupština nije izabrala.

U pripremama izmjena statuta formirane su dvije radne skupine i jedno savjetodavno tijelo. Klub posluje šest mjeseci bez izvršnog i nadzornog odbora, a koji će, nadam se, biti izabrani na predstojećoj sjednici skupštine. Smatram da se treba donijeti novi statut prema kojemu, po mojem mišljenju, članovi kluba moraju imati pravo glasa.

Dinamo ima 35 tisuća navijača i njihov glas se mora čuti jer koji je inače smisao članstva? Odnosno, što ti ljudi imaju od toga što su članovi kluba? Ako je Dinamo udruga, a jest, onda članovi te udruge moraju imati pravo glasa. Ali mora se razraditi kako će se od tih 35 tisuća članova odabrati određeni broj ljudi koji će biti u skupštini.

Postoji li ikakav konkretan pomak po pitanju stadiona?

Ne znam uopće kako odgovoriti na to pitanje. Što znači pomak? Pietro Chiabrera, UEFA-in čovjek za stadionsku infrastrukturu, doći će na utakmicu s Astanom na poziv gradonačelnika i pregledat će Maksimir i Kranjčevićevu. To možemo nazvati nekim pomakom.

Kad je u pitanju famozno zemljište o kojem slušamo da se samo treba staviti potpis - on se nije stavio. Tu nema pomaka. Negdje šteka, ali sigurno ne šteka u Dinamu. To je valjda jasno. HNS je tu nemoćan. Oni bi pogurali što mogu jer je i njima cilj novi stadion, ali oni tu ne mogu puno. Ne znam tko radi problem, ali se nikad nije dogodilo da su za stol sjeli Crkva, Grad Zagreb i država.

Dinamo gura koliko može. Napravili smo studije, dali smo ih gradu. Crkva hoće ili novčanu ili naturalnu naknadu. Grad kaže da će država zadovoljiti novčano, a Grad će naturalno, ali dogovora i dalje nema. No ima jedan detalj koji govori da je i Grad uložio neki napor. HNS je rekao da će raditi kamp u Velikoj Gorici pa se pričalo kome će pripasti Zagrebello, nama ili HNS-u.

Ni Dinamo ni HNS oko toga ne rade nikakav problem, ali iz Grada su rekli da su, kad prođe neki pravni proces, spremni Zagrebello dati na korištenje Dinamu na sto godina. Grad intenzivno radi na izgradnji stadiona u Kranjčevićevoj i financirat će ga. To je preduvjet da se počne rušiti Maksimir. 

Hoće li UEFA dati Dinamu da novu Ligu prvaka igra na ovakvom stadionu?

O licenciranju odlučuje HNS. Ako HNS kaže da ne možemo igrati na Maksimiru, onda ćemo se snalaziti. Možda bi se i to moralo dogoditi da se nešto konkretno pokrene.

Kako komentirate komentare prvo ljudi iz Osijeka, a onda i Hajduka na Facebooku na temu suđenja na utakmici s Osijekom u posljednjem kolu? Zašto im niste odgovorili?

Kao prvo, po mojem mišljenju su trebala biti tri penala za Dinamo, a ne dva. Drugo, kad bismo mi reagirali na svaku reakciju Hajduka, Osijeka ili Rijeke, ja mislim da bi naša PR služba radila 24 sata dnevno.  

Moj odnos s gospodinom Jakobušićem je u redu. Imali smo ručak ovdje u klubu s Hajdukom. Tko je prvi pružio ruku? Naravno, Dinamo. Promijenili smo kako ih primamo na Maksimiru. Sad su oni tu u VIP loži, gdje smo i mi, jer ne želimo da se itko osjeća izolirano. Prije svake utakmice idemo u lože i pozdravljamo goste.

Ja ne znam više stvarno koliko gospodski ovaj klub još mora biti da bi se promijenila percepcija o njemu. I tko ne dođe u ložu? Damir Mišković, ali glavno da nije populist. Samo još fali da Mirko Barišić sa suprugom Božicom ode u kavez na Rujevici, što je ona i predložila. Dinamu će trebati jako dugo da popravi svoju reputaciju i kako ga se percipira, ali mi sve radimo da to popravimo.

Spomenuli ste gospodina Miškovića. Strašno se naljutio kad je Dinamo doveo Sergeja Jakirovića, što se tu događalo?

Narativ je da je Dinamo ukrao Jakirovića Rijeci. On je sam želio obavijestiti Miškovića da ide, ali mu se on nije javljao. Mišković se javlja meni da se to tako ne radi, da to nije korektno, a nije mu bilo nekorektno kad nam je rekao da imamo dva sata da kažemo hoćemo li dati pet milijuna eura za Frigana ili nećemo.

I onda se to dogodi i ja ga nazovem i kažem mu da znam da imaju europsku utakmicu s Lilleom za par dana i da se možemo dogovoriti da Jakirović ostane i odradi tu utakmicu jer smo mi imali i rezervni scenarij. Ponudili smo mu da Jakirović ostane, ali da Rijeka zauzvrat makne izlaznu klauzulu.

Mišković je odbio, mi smo isplatili klauzulu od 240.000 eura i doveli smo trenera. I što je onda Mišković napravio Gorici? Ne istu stvar, nego još goru jer se Nenadu Črnku uopće nije javio. Moram naglasiti jednu jako bitnu stvar - Zdravko Mamić nema apsolutno nikakve veze s dolaskom Sergeja Jakirovića u Dinamo.

Dinamo je nedavno na Facebooku objavio nešto vezano za Luku Modrića uz hashtag #ImaloBiSmisla. Koliko je realno da Modrić možda završi karijeru u Dinamu?

I zadnjoj je godini ugovora, ja ću ga nazvati ove zime, naravno. Pa kako Dinamo ne bi želio vratiti Luku Modrića? Ne mogu reći da sam s njim u stalnom kontaktu, ali poznajem članove njegove obitelji. Imalo bi smisla da se vrati u Dinamo na kraju karijere, zašto ne? Dinamo će sigurno napraviti sve što je u njegovoj moći da to ostvari. E sad, hoće li to biti dovoljno, to ćemo vidjeti. 

Hajduk ove sezone izgleda najjače u skoro 20 godina. Tko će biti prvak?

Definitivno Dinamo. Ja jednostavno ne vidim drukčiji rasplet ove sezone.

Pročitajte više