ATP

Zverev nakon poraza u finalu Madrida napao ATP: Ovo nije prvi put i umoran sam od tog

Foto: Profimedia

NAJBOLJI njemački tenisač i treći igrač ATP-ovog poretka Alexander Zverev obrušio se na organizatore Mastersa u Madridu nakon uvjerljivog poraza u finalu turnira. Ukupna pobjeda pripala je Carlosu Alcarazu, koji se nakon slavlja protiv Rafaela Nadala i Novaka Đokovića lako obračunao i sa Zverevim, no iako je priznao da bi rasplet finala ionako otišao na stranu mladog Španjolca, Nijemac je imao što reći organizatorima turnira.

Nakon meča koji je završio za samo jedan sat rezultatom 6:3, 6:1, Zverev na konferenciji za novinare nije skrivao razočaranje i bijes terminima u kojima je nastupao tijekom turnira jer smatra da je zbog toga ostao bez snage da pruži bolji otpor Alcarazu.   

"On igra fantastično, u to nema sumnje, zbilja fantastično. Ali moram istaknuti da je posao koji je ATP radio ovog tjedna bio sramotan. Prije dva dana legao sam u krevet u 4:00, 4.30. Jučer u 5:20. Znate, normalnoj osobi koja jednu noć legne u 4, a sljedeću u 5 sati teško je uopće ostati budan", započeo je Zverev pa nastavio:

"Bio sam ljutit i bez koordinacije"

"A mene je sutradan čekalo finale protiv Carlosa Alcaraza, koji je po meni u ovom trenutku najbolji tenisač svijeta, u finalu turnira iz Masters 1000 serije. To je teško. Bio sam ljutit i bez koordinacije na servisu i udarcima. Promašio sam dva superlaka udarca iznad glave jer mi se sve pred očima pomicalo.

Vjerojatno ni svjež ne bih pobijedio Carlosa i ne želim mu ništa oduzeti u ovom slavlju, ali bio bi bolji meč. Svi smo mi ostajali dugo budni, možda se i zabavljali u takvo vrijeme, ali ako ste na nogama do 4:00, sljedećeg ste dana mrtvi. A ja sam sljedeći dan morao igrati. Ako to ponovite sutra do 5, bit će vam jako teško ostati budan", objašnjavao je Zverev.

"Carlos je sjajan igrač, najbolji u ovom trenutku. Iskreno mi je žao zbog finala jer je to trebao biti dobar meč. Mogao je biti sjajan, no nisam imao nikakve šanse uopće biti svoj i igrati na razini na kojoj to mogu. A ovo nije prvi put da se to događa. U Acapulcu sam igrao do 5:00 i bio budan do 8:30. Ovo se događa svakog tjedna i da vam budem iskren, pomalo sam umoran od toga", zaključio je.

Pročitajte više