Zverev zaustavio najveću senzaciju turnira i plasirao se u finale Mastersa u Rimu

Foto: EPA

NAJBOLJI njemački tenisač Alexander Zverev (ATP - 5.) postao je prvi finalist ATP Masters 1000 turnira u Rimu, gdje je u petak u polufinalu svladao Čileanca Alejandra Tabila (ATP - 32.) 1:6, 7;6 (4), 6:2. Tabilo je bio najveća senzacija turnira, s obzirom na to da je u drugom kolu izbacio Novaka Đokovića.

Za 27-godišnjeg Zvereva će to biti treće rimsko finale i prilika za drugi trijumf u Foro Italicu, gdje je pobjednički trofej već osvojio 2017. Suparnik u nedjeljnom meču za naslov bit će mu pobjednik dvoboja između Amerikanca Tommyja Paula (ATP - 16.) i Čileanca Nicolasa Jarryja (ATP - 24.).

Nijemac je do svog 33. finala na ATP Touru, a prvog u ovoj godini, stigao nakon više od dva sata i 15 minuta borbe, preokretom nakon gubitka prvog seta. Zverev u prve dvije dionice meča nije uspio oduzeti servis 26-godišnjem suparniku, koji se borio za svoje četvrto finale u karijeri, a prvo na turnirima iz Masters 1000 serije.

Ipak, uspio je bolje odigrati tie-break drugog seta te odvesti meč u treći set, u kojem je bio potpuno nadmoćan. Slomio je servis Tabila u trećem, a potom i u petom gemu te mirno priveo meč kraju. Zverev će se u nedjelju boriti za svoj šesti trofej na turnirima Masters 1000 serije.

Pročitajte više