košarka

Zvezdin Amerikanac izvrijeđan u Srbiji: "Nemam se što ispričavati Srbima"

Foto: Screenshot SK

KOŠARKAŠI Crvene zvezde su izazvali skandal kad su uoči euroligaške utakmice protiv Žalgirisa u Kaunasu odbili uzeti transparent u bojama ukrajinske zastave na kojem je pisalo ''Ne ratu.''

Dok su igrači Žalgirisa sa sucima držali u rukama transparent, igrači Zvezde su mirno stajali sa strane. Taj potez je izazvao bijes navijača Žalgirisa, a nekoliko navijača Zvezde je uz policijsku pratnju napustilo dvoranu.

Zvezdin Amerikanac Aaron White se kasnije oglasio na Twitteru:

''Našoj momčadi je rečeno da ne diramo transparent. Ja želim jasno reći da ne podržavam rat i želim mir'', poručio je Amerikanac, a ta je objava izazvala bijes u Srbiji, pa je White dobio niz uvreda na svoj račun. Igračeva supruga Grace je uzvratila onima koji su vrijeđali njenog supruga.

''Nema kod mene neutralnosti. Ja sam uz Ukrajinu. Vi imate pravo na svoje mišljenje. Ne ispričavam se Srbima, nemam se zašto ispričavati. On nije bacio cijeli tim pod autobus. Nikome nije dopušten izbor! Ako srpski igrači ne žele držati transparent, ne moraju. Vrijedi i suprotno. Ali svima im je menadžment uskratio slobodu govora'', poručila je.
 

Pročitajte više