REGIJA

Zvezdin gazda o Nurkiću: Veliča Pavelićevu džamiju i financira žive ratne zločince

Foto: AP Photo/Chris Carlson/Guliver Image/Screenshot

JUSUF NURKIĆ nastavio se prepucavati sa Zvezdinim predsjednikom Nebojšom Čovićem. Čović je nedavno izjavio da Nurkić zbog svojih izjava nikada ne bi mogao zaigrati za Zvezdu, a Nurkić mu je odgovorio:

"Kad vas kriminalci prozivaju, onda znate da radite nešto dobro. Za dotičnog nemam baš puno riječi. Za mene postoji samo jedan klub u Beogradu, a to je Partizan. Svakako ne bih mogao igrati za Zvezdu, htio on to ili ne", rekla je Portlandova zvijezda za Sport klub.

Zvezdin gazda: Nurkić je veličao Antu Pavelića

Čović mu je na to replicirao otvorenim pismom redakciji Sport kluba.

"Jusuf Nurkić, navodna NBA zvijezda (što mi dodatno daje povod da mu odgovorim), moralna i ljudska nula, netko tko je veličao džamiju Ante Pavelića u ustaškoj NDH, zbog koje je morala reagirati i židovska zajednica, netko koji je svaki svoj javni nastup začinio promocijom pogrešnih vrijednosti (ili za njega pravih vrijednosti), poput nošenja majice s imenima devetorice ratnih zločinaca koji su se 'istakli' ubijanjem Srba i Hrvata tijekom rata u Bosni i Hercegovini. Netko zbog čijih javnih nastupa su i njegovi čestiti sunarodnjaci se crvenjeli i otvoreno govorili da ih je sramota. Ako od takvog i - koliko dosad sa sigurnošću mogu zaključiti - čovjeka punog mržnje, stižu optužbe, onda je to kompliment. Lako je sjediti u Portlandu, nositi majice zločinaca, ubojica Srba i Hrvata, objavljivati slike Pavelićevih džamija, glumiti nekakvog vikend-nacionalista, financirati obrane živih ratnih zločinaca, koketirati s estradom i podgrijavati mržnju", napisao je Čović, među ostalim.

Nurkić u travnju objavio Pavelićevu džamiju

Nurkić je u travnju objavio na Twitteru fotografiju zagrebačke džamije iz 1944. godine povodom ramazana. Košarkaša iz Bosne i Hercegovine zbog toga su napali. Naime, zagrebačku je džamiju podigao zločinac Ante Pavelić 1944. godine za vrijeme NDH. Pavelić je zgradu Doma likovnih umjetnosti kralja Petra I Oslobodioca, izgrađenu 1938. godine, pretvorio u džamiju 1944., koja je nazvana po njemu. On ju je i otvorio.

Zbog ove objave Nurkić je dobio niz kritika na društvenim mrežama.

Pročitajte više