"Zvijer" izašla umotana u perje i razočarala, Preteni i Radnić oduševili Spaladium Arenu

IZAŠAO je ogrnut perjem kao pravi "šoumen" izazvavši ovacije pristojno popunjene Spaladium Arene. Pokazalo se da je jedino "šoumen" i ostao od čovjeka koji je prije nekoliko godina pobjeđivao Ernesta Hoosta i na muke bacao borce poput Antonija Rodriga Nogueire i Mirka Filipovića.

Sapp razočarao

Doduše, dvostruko lakši Austrijanac Sascha Weinpolter nije imao previše šanse niti protiv ovakvog Sappa. Gorostas je krenuo poput brzog vlaka, a kada niti to nije upalilo, u nekoliko je navrata svog protivnika samo spustio na parter i na koncu ugušio jednostavno mu se sa svojih 180 kila naslonivši na vrat.

Zahtjevna splitska publika mu je umjesto pljeska podarila zvižduke zbog skromne predstave, no Sapp se snašao s nekoliko riječi o Cro Copu, što je na koncu ipak izmamilo odobravanje.

"Drago mi je da sam ovdje u Hrvatskoj. Jako poštujem legendu ovog sporta, Mirka Filipovića, i htio bih jednom s njim ući ponovno u ring", rekao je Sapp nakon borbe.

Niti Weinpolter nije previše žalio. Najbitnije mu je bilo doći do fotografije sa "Zvijeri" kojom će svojoj djeci dokazati da je jednom davno ušao u ring sa čovjekom teškim gotovo 200 kilograma. Nakon borbe je za Index opisao borbu.

"Nisam nezadovoljan, dapače, bilo je jako dobro. Sapp je vrlo snažan borac i kada me pritisnuo sa svojih gotovo 200 kilograma, morao sam tapkati. Da je borba trajala još dvije minute, mislim da bih imao šanse jer bi se on izmorio. No, ovo je samo jedan korak za mene. Slijedi neki veći izazov."

Preteni deklasirao Philipsa


No, borilački znalci i nisu na deseto, jubilarno izdanje sjajno organiziranog "Obračuna u ringu" došli radi Sappa. Najviše se očekivalo od K-1 Collizion kvalifikacijskog turnira u kojem su nastupali domaći Agron Preteni i velika K-1 zvijezda, Amerikanac pod njemačkom zastavom, James Philips. Poslastica večeri bila je obrana titule WAKO PRO K-11 organizacije koju je u svojim rukama posljednjih godinu dana držala još jedna domaća zvijezda - Frane Radnić. I nitko nije ostao razočaran.

Nakon što su se očekivano plasirali u finale, Preteni i Philips su odradili spektakularan meč u kojem je jednoglasnom odlukom sudaca zasluženo slavio hrvatski borac. Velik je to uspjeh za mladog Splićanina, ali i sjajna najava nastavka karijere.

Preteni nije skrivao zadovoljstvo nakon najveće pobjede u životu.

"Nadao sam se ovome. Bilo mi je bitno odraditi što bolje protiv ovako velikog protivnika. Zadovoljan sam i sretan. Neki mediji su pisali da nemam šanse, no ja sam znao da šansa postoji ako dam sve od sebe", izjavio je skromni Preteni.

Radnić obranio naslov

Ništa lošiji meč nije odradio niti Frane Radnić. Nakon pet rundi pravog rata, na bodove je svladao Francuza Philippea Solomona zadržavši pojas. Bila je to borba puna preokreta. Na momente je izgledalo da je Radnić ostao bez snage i da je Solomon blizu pobjede, no uporni je Splićanin potpuno dominirao u posljednje dvije dionice pokazavši velik karakter i sjajnu pripremljenost.


"U dvorani je težak zrak i jako je vruće, ali isti uvjeti su vladali i za mog protivnika, tako da se ne smijem žaliti. Zadovoljan sam obranom titule i svima zahvaljujem na podršci", izjavio je nakon borbe Radnić.

Osim K-1 Collizion turnira teškaša, sinoć se održao i kvalifikacijski K-1 Max Collizion turnir do 70 kilograma. U prvom polufinalu Slovenac Mirko Vorkapić je nakon ekstra runde pobijedio našeg Luku Tomića, a u finale se plasirao i Ivan Stupalo, ponajviše zbog nedopuštenog udarca u genitalije koji je oduzeo bod inače boljem Rumunju Mariusu Titzi. Vorkapić je u finalu bio puno bolji od Stupala i na kraju slavio nokautom.



Tomasović se uspješno prebacio na K-1


Od ostalih borbi treba izdvojiti i pobjedu najboljeg hrvatskog boksačkog superteškaša Marka Tomasovića koji se nakon prošlotjednog naslova na otoku Krku uspješno prebacio u K-1 vode. BiH borac Adis Dadović nije pružio loš otpor u prvoj rundi, no zbog ozljede stopala morao je vrlo rano predati borbu.

"Taman sam se zagrijao, malo ispipao teren i pronašao neke rupe kod mog protivnika kada se on ozlijedio. Zapravo mi je žao jer je ovo bilo pravo opuštanje nakon prvenstva Hrvatske u boksu.

Tovaroviću osveta


Još jedan domaći dečko, Damir Tovarović, želio se revanširati Slovencu Roku Struclu na prošlogodišnjem nokautu. I uspio je. Doduše, njegova najava da će ovaj put Strucl biti taj koji će ležati na podu, nije se u potpunosti obistinila, no barem je slavio na bodove otvorivši mogućnost za "majstoricu".

Bivši se UFC-ov borac Denis Stojnić u meču po MMA pravilima poigrao s Belgijcem alžirskog podrijetla Omarom Bellahmarom. Stojnić je svog protivnika srušio na parter, da bi ga nakon nekoliko trenutaka dominacije završio polugom na nogu.

Sve u svemu, splitska je publika još jednom mogla uživati u pravoj borilačkoj poslastici. Gotovo pet sati neprekidnog programa i 17 borbi ispunili su očekivanja i onih najzahtjevnijih. Jedino razočaranje pružio je Bob Sapp, no njegov "pernati" izlazak bio je sasvim dovoljan za potpun dojam.

Pročitajte više