SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Zvijer protiv Njemačke: Dočekao Hrvatsku nakon što je godinama odbijao Sloveniju

Foto: EXPA/PIXSELL

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje

PRED utakmicu s Njemačkom u 20.30 sati, izbornik Lino Červar izvršio je još jednu zamjenu igrača na SP-u.

Srednji vanjski Kielcea, Luka Cindrić, zbog problema s ozljedom ne može nastupati u daljnjem tijeku natjecanja pa je za drugu utakmicu drugog kruga u Kölnu prijavljen pivot slovenskog Celja, 24- godišnji Kristian Bećiri.

Ovaj debitant u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske je gromada od 202 centimetra i 120 kilograma. 

Podsjećamo, Hrvatska je sinoć, u prvom susretu drugog kruga SP-a neočekivano izgubila od Brazila 26:29 i tako do kraja kompromitirala plasman u polufinale pred utakmice s najtežim protivnicima Njemačkom i Francuskom. 

Nakon teško poraza došla je nova loša vijest: ozljeda aduktora Luke Cindrića, jednog od najboljih europskih rukometaša. 

Pogledajte kako "Zvijer" zabija u dresu Celja

Zamjena za njega je Bećiri, kružni napadač Celja, gdje u zadnje vrijeme igra jako dobro. 

Njega je Červar već prije drugog kruga priključio reprezentaciji kao zamjenu za Halila Jaganjca. Kružni napadač Celja Pivovarne Laško tako je prvi put došao u seniorsku reprezentaciju Hrvatske u najtežem trenutku i pred ključne utakmice. Prvi trening s Hrvatskom odradio je u Kolnu u petak navečer. 

Bećiri je treći pivot Hrvatske na SP-u uz Musu i Šipića.

Ovo je druga zamjena u Hrvatskoj tijekom SP-a jer Červar je ranije umjesto Krešimira Kozine pozvao Ivana Sliškovića.

Bećiri je rođen u Njemačkoj gdje su mu radili roditelji, ali se kao dijete s njima preselio u Crikvenicu, gdje je počeo igrati rukomet. Zatim je prešao u riječku Kozalu gdje je igrao s nekoliko kolega iz kadetske reprezentacije Hrvatske, s kojima je osvojio svjetsko srebro 2013. 

Već šest godina je u Sloveniji, rodnoj zemlji njegove majke. Iz Kozale su ga pozvali u Gorenje, nakon čega je prešao u Maribor i sada je u Celju. 

S obzirom na ovako čvrste veze sa Slovenijom, Bećirija je tamošnji savez više puta zvao da zaigra za njihovu seniorsku reprezentaciju. 

Ali 202 centimetra visoki i 120 kilograma teški pivot koji je prošao sve mlade selekcije Hrvatske, odgovarao je da čeka poziv Hrvatske. Sada ga je napokon i dočekao. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više