Zvijezda Bayerna: Grozno je ovo što nam mediji rade. Linčuju igrače

Foto: Profimedia

LEON GORETZKA i igrači Bayerna privremeno su i barem djelomično predahnuli od žestokih medijskih kritika nakon niza neuspjeha posljednjih mjesec i pol. Pobjedom nad Herthom (2:0) i prije svega kiksom Borussije Dortmund protiv Bochuma (1:1) su četiri kola prije kraja vratili prvo mjesto Bundeslige od najvećeg konkurenta. 

Bayern ga je spomenutom krizom bio prepustio Dortmundu, nakon što je bio vodeći od početka studenog prošle godine. Zbog velikog pada u Bundesligi smijenjen je trener Julian Nagelsmann, ali je pod njegovim nasljednikom Thomasom Tuchelom klub ispao već u četvrtfinalima kupa i Lige prvaka. Slijedio je i gubitak prvog mjesta u završnici prvenstva, ali Bayern je sada barem vratio lidersku poziciju s bodom više od Borussije.

Leon Goretzka, jedan od najboljih igrača Bayerna, veznjak koji je u 176 nastupa za klub postigao 34 i namjestio 35 golova, govori o nepodnošljivom pritisku kojem su izloženi igrači najvećeg njemačkog kluba: "Oko Bayerna je previše buke. Igrače ovog kluba se potpuno uništava u medijima. Trenutno se moramo nositi s previše toga. To je jako teško izdržati, bez obzira na to što svi znamo da je to dio posla ako ste u Bayernu. Zato što se stvarno u medijima pretjeruje s kritikama na račun pojedinih igrača."

Pročitajte više