Zvijezda Chelseaja zbog osam odigranih minuta slavi titulu s Barcelonom

Foto: Profimedia

PREMDA je u posljednjih nekoliko prijelaznih rokova potrošio stotine milijuna eura, iza Chelseaja je užasna sezona. Londonska momčad odavno je ispala iz Europe, tek je 11. u Premier ligi, a iz oba engleska kupa je ispao u četvrtfinalu. Sezona za zaborav, bez ijednog trofeja, no jedan igrač Chelseaja se ipak može pohvaliti da je osvojio naslov prvaka. I to prvi u karijeri. 

Pierre Emerick Aubameyang je prvak Španjolske s Barcelonom jer je prvi dio sezone proveo na Camp Nouu, a odigrao je svega osam ligaških minuta. Dovoljno za titulu. U pitanju su pravila La Lige po kojima naslov prvaka pripada svakom nogometašu koji je nastupio barem u jednoj ligaškoj utakmici. 

Njemu je to prvi ligaški naslov u cijeloj karijeri, a igrao je za velikane poput Monaca, Saint-Etiennea, Borussije Dortmund, Arsenala i Barcelone. Aubameyang se sve glasnije spominje u kontekstu povratka u Barcelonu. Chelsea je spreman s njim raskinuti ugovor, a on bi se rado vratio u klub gdje je u proljeće prošle sezone postigao 13 pogodaka u 23 nastupa. Također, Xavi je već ranije rekao kako bi ga rado vratio u Kataloniju.

Pročitajte više