Rodri o najboljem igraču Reala: Ne želim se fokusirati samo na njega

Foto: EPA

DANAS se igraju prve dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Arsenal je od 21 sat domaćin Bayernu, dok će Real u Madridu u istom terminu ugostiti Manchester City. Bit će ovo treća sezona u nizu u kojoj se ta dva kluba sudaraju u nokaut-fazi natjecanja koje je pretprošle sezone osvojio Real, a prošle City.

Hrvatski kapetan Luka Modrić prema tvrdnjama španjolskih medija neće biti dio početne postave Reala za utakmicu protiv branitelja naslova u Ligi prvaka, priliku će čekati na klupi. S druge strane, sredinom terena dirigirat će španjolski veznjak Rodri (27) koji se vraća u Madrid, grad u kojem je noseći dres Atletica dobio pažnju Pepa Guardiole.

Rodri je u ljeto 2019. stigao u City za 70 milijuna eura što se pokazalo kao odlična investicija, danas je po mnogima najbolja šestica na svijetu, vrijedi 110 milijuna eura, a u prošlosezonskom finalu protiv Intera je svojim golom Cityju donio naslov europskog prvaka.

"Ne želim se fokusirati na jednog igrača"

Najavljujući utakmicu s Realom Rodri se osvrnuo na činjenicu da je Kraljevski klub nakon reprezentativne pauze odigrao jednu utakmicu, naspram Cityjevih tri: "Dolazimo u Madrid i znamo da moramo biti najbolja verzija sebe jer igramo protiv favorita natjecanja.

Dobro se poznajemo, upoznali smo se svih ovih godina i znamo da nas čeka teška utakmica. Oni su puno dulje odmarali, mi se borimo za naslov u Premier ligi i igramo svaka tri dana. Više odmora bi nam sigurno koristilo, ali to nas ne brine. Igramo u visokom ritmu već godinama."

Upitan je i o najboljem igraču Reala ove sezone, Judeu Bellinghamu: "Judea poznajemo još otkad smo igrali protiv Borussije Dortmund, nevjerojatno je snažan i ima sposobnost uletjeti iz drugog plana, ali ne želim se fokusirati na jednog igrača. Real ima nevjerojatan potencijal u svim linijama."

Pročitajte više