Zvijezda Dortmunda slavila gol znakom albanskog orla

Foto: Screenshot (YouTube), EPA

NOGOMETAŠI Greuther Fuertha, koje vodi hrvatski stručnjak Damir Burić, bili su nadomak senzacije u 1. kolu njemačkog kupa na svom terenu protiv Borussije Dortmund. Do pete minute sudačke nadoknade vodili su 1:0, no na kraju su izgubili 1:2 nakon produžetka.

Jedan od junaka dortmundskog sastava bio je i belgijski reprezentativac, Axel Witsel, koji je pogotkom u 95. minuti odveo utakmicu u produžetke. Ono što su neki švicarski mediji primijetili je proslava nakon pogotka gdje je Witsel stavio ruke u obliku albanskog dvoglavog orla. Istog onog kojeg su Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka pokazali nakon golova Srbiji na Svjetskom prvenstvu. Njih dvojica su to napravili u čast Albaniji, ali Witsel ima potpuno drugi razlog proslave koja nije nova.

"Započeo sam tu proslavu jer je moj otac bio veliki fan Francuske u kojoj je Nicolas Anelka slavio golove na isti način. Proslava predstavlja pticu koja leti i raste. Kao što ja nastavljam rasti i napredovati", rekao je Witsel za službenu televiziju Zenita, ruskog kluba za koji je igrao u razdoblju od 2012. do 2016. 

To bi značilo da je proslava Witsela nakon golova prisutna godinama, a švicarski mediji je vjerojatno ne bi ni zamijetili da isto nisu napravili Xhaka i Shaqiri u Rusiji.

Belgijski reprezentativac inače je stigao ove sezone u Dortmund, nakon što je prošle bio u kineskom Tianjinu. U karijeri je još igrao za Standard i Benficu, a ovo ljeto igrao je važnu ulogu u osvajanju trećeg mjesta Belgije na Svjetskom prvenstvu.

 

Pročitajte više