Zvijezda Igre prijestolja poslala emotivnu poruku treneru Leedsa: Marcelo, volim te

Foto: Guliver Image/Getty Images. Twitter

LEEDS United sinoć je osigurao plasman u Premiership. Mitski engleski klub će iduće godine igrati u elitnom razredu prvi put nakon 16 godina. 

U sezoni 2003./04 Leedsova zlatna generacija, koja je samo nekoliko godina prije toga igrala polufinale Lige prvaka, u potpunosti se raspala i Leeds je ispao iz Premiershipa. Sve do ove sezone se nije uspio vratiti, iako je nekoliko puta bio iznimno blizu. Trener Marcelo Bielsa tako je ušao u klupsku legendu, a koliko se ovaj argentinski nogometni genij uvukao pod kožu navijačima Leedsa, najbolje pokazuje glasovna poruka koju je Bielsa dobio od danskog glumca Nikolaja Coster-Waldaua, koji je u TV fenomenu Game of Thrones glumio Jamieja Lannistera.

Danski glumac je veliki navijač Leeds Uniteda. Otac je navijač Arsenala, a glumac koji je utjelovio lik Lannistera u Leeds se zaljubio početkom devedesetih kad je uživo na legendarnom Elland Roadu gledao United i tako zavolio klub iz Yorkshirea.

Coster-Waldau odlučio je poslati glasovnu poruku Bielsi, a koliko navijačima Leeds Uniteda znači povratak u Premiership, vjerojatno će najbolje dočarati to što je glumac poručio Argentincu.

"Marcelo vjerujem da si umoran analizirajući sastave ekipa u Premiershipu za barem posljednjih pet tisuća dana, ali uzmi pauzu. Marcelo, uveo si nas u ligu, ispisao si povijest s Leeds Unitedom. Od večeras si besmrtan. Tvoje ime. Tvoj stil. Tvoja djela. Marcelo, prošlo je toliko mnogo. Prošlo je cijelo djetinjstvo otkako je Leeds United igrao u Premiershipu. Na dan kada smo ispali iz lige moja kćerka je imala svega tri godine. Pogledaj ju sada, ima vozačku dozvolu i može glasati, može čak ići na posao. Svi smo sada mnogo stariji, čini se kao da je svijet drugačiji", poručio je Danac pa je dodao:

"Ali večeras si učinio da se svi osjećamo mlađima. Prošlo je 16 bolnih godina. Čovjek je bio samo dječak kada je plakao zbog ispadanja. Pokazao si Cooperu, Klichu i KP-u kada i kako da dodaju loptu. Dallasa si pretvorio u Supermana, znao si da će Pat početi zabijati. Pablu si poklonio vječnu mladost, oslobodio si Lukea Aylinga. Trenirao si, učio, formirao i oblikovao najbolju momčad u ligi. Marcelo, želim da čuješ ovu poruku. Volimo te više nego što ćeš ikada znati."

Pročitajte više