Zvijezda od 50 mil. eura nestala zbog optužbi za pedofiliju. Sad se vraća nogometu

Foto: EPA

ISLANDSKI nogometaš Gylfi Sigurdsson (33) pregovara s D.C. Unitedom, klubom iz MLS-a, objavio je The Athletic. Trener američkog kluba je Wayne Rooney, legendarni engleski napadač i Sigurdssonov bivši suigrač iz Evertona, čija se momčad nalazi na devetom mjestu Istočne konferencije.

Sigurdsson je bez kluba od ljeta 2022. godine, kada mu je istekao ugovor s Evertonom. No islandskog ofenzivnog veznjaka gotovo nitko nije vidio skoro dvije godine, od ljeta 2021. Tada je uhićen zbog sumnje na pedofiliju, odnosno seksualnog iskorištavanja maloljetnika. Everton ga je odmah suspendirao, a islandski nogometaš odlučio se potpuno povući iz javnog života dok slučaj ne završi.

On i supruga obrisali su sve društvene mreže, a islandska vlada odlučila mu je ukinuti mogućnost putovanja. Prije dva mjeseca islandski mediji objavili su da je dugotrajna istraga završila i da Sigurdsson ipak neće biti optužen za zlodjelo. Potom je njegova supruga nedavno objavila zajedničku fotografiju na Instagramu, što je prva poznata fotografija nogometaša u zadnje dvije godine. 

Everton ga platio 50 milijuna eura

Prema podacima Transfermarkta, Sigurdsson je karijeru započeo u islandskom Breidabliku. U engleski Reading prešao je 2005., a zatim nastupao za Shrewsbury, Crewe Alexandru, njemački Hoffenheim i Swansea. Tottenham ga je kupio 2012. za deset milijuna eura.

U tom londonskom klubu zadržao se dvije godine, nakon čega se vratio u Swansea. Everton ga je 2017. godine doveo za gotovo 50 milijuna eura. Ukupno je u Premier ligi odigrao 319 utakmica, u kojima je postigao 67 i asistirao za 52 gola.

Pročitajte više