Zvijezda od 80 milijuna eura izgubila 8 kilograma u 20 dana: Krvario sam i povraćao

Foto: EPA

GONCALO RAMOS (22) u ljeto 2023. stigao je u PSG na posudbu iz Benfice. Pariški klub je nakon par mjeseci aktivirao otkupnu klauzulu, koja je s bonusima iznosila 80 milijuna eura, te s portugalskim napadačem potpisao ugovor do ljeta 2025. Ramos je ove sezone upisao 30 nastupa, devet golova i jednu asistenciju.

U prosincu je propustio tri cijele utakmice i u jednoj zaigrao svega minutu, a sada je u razgovoru za portugalski Record otkrio kakve je zdravstvene probleme imao na kraju prošle godine. "Bilo mi je teško u prosincu. Pokupio sam virus koji se pretvorio u infekciju debelog crijeva. Krvario sam i povraćao 20 dana. Nisam mogao jesti i imao sam visoku temperaturu. 

Završio sam u bolnici četiri-pet puta. Izgubio sam osam kilograma, a upravo sam se tada prilagođavao na Francusku, stoga mi taj problem nije pomogao. Usred sezone morao sam vratiti kilograme, nije bilo lako iznova prolaziti pripreme u siječnju. Imao sam sreće što je bilo manje utakmica, ali bilo je teško vratiti se u ritam nakon što sam izgubio toliko kilograma.

Nisam trenirao od 10. do 21. prosinca. Za Božić sam otišao u bolnicu i nisam se vratio do 30. prosinca. Onda sam nastavio trenirati", ispričao je Ramos, koji je od povratka odradio 12 utakmica i u njima zabio šest golova.

Ramos je na Svjetskom prvenstvu u Kataru zabio hat-trick Švicarskoj

Ramos je prije PSG-a nastupao za Benficu i za nju zabio 41 i asistirao za 16 golova u 106 nastupa. Riječ o iznimno efikasnom napadaču Portugala, koji je u reprezentativnom dresu zabio sedam golova u deset utakmica. Najbolju utakmicu odradio je na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., kada je Švicarskoj u osmini finala zabio hat-trick i ostvario jednu asistenciju u pobjedi 6:1.

Pročitajte više